Dilluns, Desembre 17, 2018

Foto capçalera

Festes i tradicions

NADAL I REIS: S'emmarca en la tradició cristiana i, encara avui en dia, continua tenint un alt contingut religiós. Malgrat tot, la festa de Nadal i Reis s'ha convertit en un espai de trobada de caire lúdic. Així el dia de Nadal el Patge Reial arriba al poble per recollir les cartes que els nens i nenes envien als Reis Mags. També, en el mateix acte, es celebra la tradicional Festa del Caga Tió amb regals per a tota la mainada. El dia 5 de gener al vespre, com de costum, Cavalcada de Reis amb arribada al poble per l'av. de Sant Isidre, carrers de Sant Antoni i Santa Maria, fins a la plaça Major, on reparteixen els regals demanats. Aquests actes són organitzats per la Penya Blaugrana de Camarasa.

 

FESTA MAJOR DE SANT ANTONI: La Festa Major de Sant Antoni se celebra cada any per la festivitat que el mateix nom indica, el dia 17 de gener.

 

CARNESTOLTES: La festa del Rei Carnestoltes deriva de les primeres èpoques de l'edat mitjana, i té com a punt d'inflexió la Quaresma. Festa de tradició pagana. La programació de Carnestoltes destaca per la participació del teixit associatiu en la seva realització. Així, podem destacar tres esdeveniments en la programació:

  • La rua de carnestoltes: Totes les persones, entitats i associacions del poble poden participar a peu o amb una carrossa en aquesta gran festa tradicional. El recorregut de la rua és pels carrers del poble, des de les Escoles fins a la plaça de l'Església.
  • Ball del carnestoltes: Ball tradicional de disfresses al Casal Cultural. Durant el ball es realitza el concurs de disfresses i s'ofereix coca de sucre i cava per a tothom.
  • Enterrament de la sardina i crema del rei Carnestoltes: Cada dimecres de cendra, es realitza la festa de l'enterrament de la sardina i crema del rei Carnestoltes. L'AMPA del Col·legi Públic de Camarasa organitza aquests actes.

 

FESTA MAJOR DE SANT JORDI: La Festa Major de Sant Jordi se celebra cada any per la festivitat que el mateix nom indica, el dia 23 d'abril.

REVETLLA DE SANT JOAN: El 23 de juny se celebra la revetlla de Sant Joan, que és una de les més celebrades a la nostra cultura. Evidentment, el foc és un element de terra, amb una gran simbologia cultural.

FESTA DE LA PENYA BLAUGRANA: Normalment a meitat del mes de juliol se celebra la Festa de la Penya Blaugrana, amb un sopar popular i ball per a tothom, a la pista poliesportiva.

L'AMETLLA DEL MONTSEC: el 28 de juliol

FESTA MAJOR DE SANT LLORENÇ: el 10 d’agost

FIGUEROLA DE MEIÀ: primer cap de setmana d’agost

FESTA MAJOR DE FONTLLONGA: al setembre per Sant Miquel

LA CAMAFESTA: A meitat del mes d'agost se celebra la CamaFesta, també a la pista poliesportiva, amb un sopar popular i ball per a tothom.

FESTES AL CARRER: Totes les festes de carrer realitzen tradicionalment, com a principal activitat, un sopar popular.

CALENDARI GENERAL DE FESTES DE CARRER

  • C/ Sant Antoni
  • C/ Santa Maria
  • C/ Prat de la Riba (la Costa)
  • Plaça de Sant Jaume