Dilluns, Febrer 19, 2018

Cubells es prepara per la festa de les Eres

Els veïns del “Barri de les Eres” amb els suport de l’ajuntament organitzen enguany per primera vegada aquesta festivitat, per commemorar el que antigament era la zona del poble on és replegaven totes les eres veïnals.

L’ajuntament de Cubells ha donat suport a la iniciativa veïnal d’organitzar la Festa de les Eres. Aquesta festivitat, que tindrà lloc enguany per primera vegada, ha estat una iniciativa popular per commemorar el que anys enrere era el “Barri de les Eres”, nom popular que se li donava a la zona urbana on comença la carretera de Cubells a Camarasa, i on es replegaven les Eres dels cubellesos.

 

Sebastià Boixadera, tinent d’alcalde de Cubells, explica que tot i que ara ja s’hi ha construït moltes cases, antigament aquella zona estava només destinada a construir les eres dels veïns, algunes d’elles encara avui dempeus i en ús. “Aquesta festa, que enguany neix, és per recordar l’activitat que antigament es duia en aquests carrers, i que d’alguna manera no deixa de formar part de la memòria històrica del nostre municipi”, explica Boixadera.

La festa començarà demà per la tarda amb jocs populars per la mainada, posteriorment hi haurà un sopar popular a l’Era coneguda com ‘L’Era de cal Sastre’, finalment hi haurà ball i xerinola fins que surti el Sol. “Tots els actes són gratuïts, només demanem als veïns que confirmin la seva assistència als punts d’informació de la festa”, finalitza Boixadera.