Divendres, Febrer 23, 2018

Cloenda del curs de millora de la memòria a Cubells

Aquest curs ha tingut una durada de 3 mesos i hi han participat 15 persones.

Dissabte passat es van entregar els certificats de participació del curs de “Millora de la memòria” a Cubells, organitzat per l’ajuntament de Cubells juntament amb l'Àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera i l'entitat ASPID Lleida.

Aquests dos cursos han tingut una durada de 3 mesos, del 9 d'octubre al 29 de gener.

El curs "Millora de la memòria" s'ha dissenyat com un programa d'intervenció grupal adreçat a les persones grans interessades a millorar les seves funcions cognitives i a conèixer estratègies per prevenir el seu empitjorament amb el pas del temps.

Segons l’alcalde Josep Regué, Utilitza un sistema innovador que consisteix en la combinació de tres components com a estratègies per enfortir la memòria: les funcions cognitives, l'activitat física i el funcionament social. “Aquest innovador programa s'ha fet per primer cop a la comarca de la Noguera, essent Cubells un dels primers municipis i això ha estat possible gràcies a la col·laboració de l’ajuntament amb l'Associació de Dones de Cubells, que hi han derivat a les persones que hi han volgut participar”, descriu Regué.

El Pla d'Inclusió Social dels Serveis Socials treballa amb ASPID per donar suport als casals i associacions de gent gran de la Noguera per tal de millorar la qualitat de vida de les persones grans, amb actuacions, projectes i activitats adreçades a aquest col·lectiu.