Divendres, Febrer 23, 2018

Cubells dóna suport a la querella presentada a Argentina pels crims del Franquisme

L'Ajuntament aprova per majoria absoluta la moció contra l’estat espanyol per crims contra la humanitat per l’afusellament del president de la generalitat Lluís Companys i Jover i 47 catalans més. L'ajuntament de Cubells ha aprovat per majoria absoluta la moció de suport a la querella presentada al Jutjat Central número 1 de Buenos Aires contra l’estat espanyol, per crims contra la humanitat per l’afusellament del president de la generalitat Lluís Companys i Jover i quaranta set catalans més.

Josep Regué, alcalde del municipi ha explicat  que en la moció presentada també és reclama a l’Estat espanyol l'anul·lació de tots els judicis duts a terme durant el període de la dictadura per restituir la dignitat de les víctimes del franquisme. "I per a que quedi en acta enviarem una còpia d’aquest acord al Jutjat Central número 1 de Buenos Aires i al Ministeri de Justícia del Govern d’Espanya", explica Regué.

Consulta per la independència

D'altra banda el consistori també ha aprovat per unanimitat la declaració institucional en suport a la consulta per tal de decidir si la nació catalana vol esdevenir un Estat independent. "Tenint en compte que l’Ajuntament de Cubells forma part de l’Associació de Municipis per a la Independència, volem reafirmar el nostre compromís amb la Generalitat i amb el Parlament de Catalunya, per tal que aquesta consulta sigui realitat" finalitza l'alcalde.