Dimecres, Setembre 19, 2018

Llocs d'interès

Alguns han estat declarats com a béns d’interès cultural i, en data d’avui, s’està tramitant la seva atribució de béns d’interès nacional, al Departament de Cultura de la Generalitat.

FORADADA

 

MARCOVAU

 

RUBIÓ DE DALT

 

RUBIÓ DE BAIX

 

RUBIÓ DEL MIG

 

SANTUARI DE SALGAR

  • SANTUARI DE LA MARE DE DÉU DE SALGAR i COVES DE SALGAR. A prop del poble de Montsonís, dins el terme de Foradada, hi ha el santuari de Santa Maria de Salgar, que fou antic convent carmelità fins a l’exclaustració del 1835. Hi destaca l’església, un claustre renaixentista i un gran edifici de pedra. Tot el recinte està protegit per un mur de pedra amb una porta d’accés. El conjunt es troba sota la balma d’un paratge engorjat sobre el riu Segre i d’una gran bellesa.

 

MONTSONÍS

  • SANT URBÀ DE MONTSONÍS
  • ESGLÉSIA DE SANTA MARIA DE MONTSONÍS. Adossada al castell, és d’una sola nau amb dos capelles adossades al lateral.
  • CASTELL DE MONTSONÍS. L’actual casal del castell, a la part alta del poble de Montsonís, sembla un edifici dels segles XV o XVI, reformat els darrers anys. El castell té dos torres quadrades a la façana principal amb tres portalades d’accés, la principal amb adovellat de mig punt i amb escuts a les llindes. Hi ha finestres ogivals geminades, espitlleres i finestrals renaixentistes. El castell pot visitar-se els caps de setmana i en hores concertades. Destaquem la panoràmica des de la torre d’homenatge i detalls com la cuina, la masmorra, el celler, la cambra del pelegrí, la sala d’armes i altres. A l’estiu s’hi celebren concerts musicals.