Arriba a les escoles el Projecte FER: Futurs Emprenedors Rurals

Aquest curs 2017-2018 el Grup d’Acció Local Noguera Segrià-Nord ha portat a les escoles del territori el projecte FER: Futurs Emprenedors Rurals. El projecte de Futurs Emprenedors Rurals (FER) té com a objectiu fomentar les vocacions emprenedores entre l’alumnat de cinquè de primària de les escoles rurals. Es pot implementar en 5 llengües  (anglès, aranès, català, castellà i estonià) i requereix un mínim de 36 hores durant tot el curs.
Els dies 7 i 8 de setembre el GAL Noguera-Segrià Nord va organitzar al Centre de Recursos Pedagògics del Baix Ebre i al Consell Comarcal de la Noguera, respectivament, la presentació del Projecte d’Emprenedoria “FER.cat”. Les jornades de la presentació van ser un èxit. Al Centre de Recursos Pedagògics del Baix Ebre, hi varen ser presents onze escoles de les comarques del Baix Ebre, el Montsià i la Terra Alta i totes elles participaran en la implantació del projecte. I a la Noguera- Segrià Nord s’hi han sumat  quatre: Artesa de Segre, Ponts, Vallfogona de Balaguer i Vilanova de la Barca.
A les dos sessions de presentació hi van assistir un grup de disset professors d’escoles d’Estònia que implantaran el mateix projecte al seu país. Aquests professors venen a través d’un grup de cooperació interterritorial  del Grup d’Acció Local  Peipsi-Alutaguse (Estònia).

El Consell Comarcal de la Noguera i la Fundació Bancària “la Caixa” renoven el conveni de col·laboració

El Consell Comarcal de la Noguera i la Fundació Bancària “la Caixa” han signat un any més el conveni de col·laboració per afavorir el desenvolupament de les diverses activitats de caràcter social que el Consell Comarcal desenvolupa a la Noguera a través de l’àrea dels Serveis Socials.
D’acord amb el conveni, la Fundació Bancària “la Caixa” aportarà:
-   6.000 euros com a col·laboració per al banc d’aliments Àgape,
-  6.000 euros per adquirir el programa informàtic de gestió del banc d’aliments,
- 3.000 euros per contribuir a la 1a Jornada de Serveis Socials Bàsics de les Terres de Lleida, jornada de formació especialitzada i innovadora per a professionals del sector.  
Amb la signatura del conveni, es contribueix al progrés de les persones,  amb especial incidència en els col·lectius més vulnerables, mitjançant actuacions eficients  i innovadores, avaluables en quant als seus resultats.

Conferència “Què s’amaga dins les pantalles?”

L'Àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera a través del Pla d'Inclusió Social ha organitzat la conferència "Què s'amaga dins les pantalles?", adreçada al públic en general, per explicar què són les addiccions a les noves tecnologies i com podem actuar tant per prevenir-les com per eliminar-les quan les hem detectat.
La conferència anirà a càrrec de l'entitat Aspid de Lleida, i es farà en quatre municipis de la comarca:
-     a Vallfogona de Balaguer, el 8 de novembre a les 18h a la Sala d'Actes de l'Ajuntament,
-    a Ivars de Noguera, el 9 de novembre a les 18h a la Sala del Ball de l'Ajuntament,
-    a Castelló de Farfanya, el 23 de novembre a les 18h a la Sala Lo Celler (local social) i
-    a Àger, el 30 de novembre a les 18h al Local Social.

Pàgina 1 de 84