El GAL Noguera Segrià Nord convoca a associacions i agents socioeconòmics del territori per fer un seguiment i avaluació de l’estratègia 2014-2020

El proper dimecres 25 d’abril, tindrà lloc la Jornada de seguiment i avaluació de l’estratègia del GAL Noguera Segrià Nord per a l’aplicació del desenvolupament local participatiu LEADER PDR 2014-2020 amb associacions i agents socioeconòmics del territori, a la Sala d’Actes del Consell Comarcal de la Noguera.
La jornada es divideix en tres parts: la benvinguda, a càrrec de la Concep Cañadell Salvia, presidenta del GAL i del Consell Comarcal de la Noguera; l’avaluació de l’estratègia, objectius i accions, a càrrec de la Gemma Cortada, gerent del GAL; i la jornada finalitzarà amb un torn de paraules i debat.
Aquesta jornada té l’objectiu de fer un seguiment amb les altres associacions i agents socioeconòmics del territori de l’estratègia PDR 2014-2020 que es va elaborar l’any 2015 per al període 2014-2020 i amb la qual es van formular quatre objectius: la creació i consolidació d’empreses en el territori, la dinamització del turisme, la promoció de la transformació i comercialització dels productes agroalimentaris i la implicació de la joventut en el desenvolupament territorial i reton dels joves al món rural.
Durant aquests anys, per tal de complir amb aquests objectius, el GAL Noguera Segrià Nord ha gestionat diferents convocatòries d’ajuts Leader gràcies a les quals s’ofereixen ajuts de fons europeus a empreses del territori rural, per tal de crear i consolidar empreses i llocs de treball en el nostre territori, i també els projectes Start-Up rural, ENFOC i Cowocat Rural.

Els Casals d'Avis s'involucren en la trobada de gent gran de la Noguera

El dia 20 d’abril representants dels casals d’avis de la Noguera han participat a la reunió preparatòria de la 13a Trobada de la Gent Gran de la Noguera, que es farà el dia 9 de juny a Vallfogona de Balaguer, organitzada per l’Àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera, a través del Pla Local d’Inclusió Social.
En aquesta reunió, que s’ha fet a la seu del Consell Comarcal de la Noguera, i que ha comptat amb l’assistència de representants de 20 casals, ha presentat el programa i s’ha demanat la col·laboració dels casals per contribuir a l’èxit de la trobada que preveu aplegar més de 300 persones.

La Conca de Tremp–Montsec, nou Geoparc Mundial de la UNESCO

La UNESCO ha aprovat incloure la Conca de Tremp – Montsec a la Xarxa de Geoparcs Mundials, i esdevé així el segon Geoparc del territori català, on actualment hi ha el de la Catalunya Central, i el dotzè a Espanya.
Els geoparcs són territoris delimitats amb una riquesa geològica reconeguda a escala internacional i a més amb un important patrimoni natural, històric i cultural. El Geoparc Conca de Tremp-Montsec té una extensió de més de 2.000 Km² d’un gran valor natural paleontològic, geològic, miner, cultural i astronòmic, que s’estén per 19 municipis del Pallars Jussà, la Noguera, el Pallars Sobirà i l’Alt Urgell. De la Noguera en formen part Àger, Camarasa i Vilanova de Meià, que aporten al geoparc la certificació de l’excepcional cel fosc com a reserva i detinació turística Starlihgt, i les instal•lacions del Parc Astronòmic Montsec, gestionat pel Consell Comarcal de la Noguera.
Amb el segell de la UNESCO augmentarà la visibilitat del territori ja que les eines de comunicació i promoció de la Xarxa Mundial de Geoparcs ajudaran a posicionar la Conca de Tremp-Montsec mundialment obrint nous mercats per als productes turístics existents i afavorint l’explotació de nous atractius com el turisme científic.

Pàgina 1 de 102