Dimecres, Setembre 19, 2018

Capçalera

Campanya per prevenir els incendis aquest estiu

La sega és una activitat agrària amb un elevat perill d’incendi, bàsicament perquè es duu a terme a temperatures molt elevades, humitats baixes i amb una vegetació fàcilment inflamable. En el període 2012-2016, el 46 % dels incendis agrícoles van ser causats per treballs agrícoles.  A la Noguera, en va haver un total d’11 que van cremar gairebé 275 hectàrees.
La normativa permet la sega fins i tot amb la activació del Pla Alfa 3 (perill extrem d’incendi) amb les següents condicions: és obligatori dur 4 elements extintors amb base d’aigua i trucar al Cos d’Agents Rurals per localitzar la zona de treball.
Entre les recomanacions per evitar incendis, es va recordar de fer un manteniment correcte de les màquines i també fer una franja de protecció al voltant del camp, sobretot al costat de vies de comunicació.
Així mateix, per reforçar la Campanya de la Sega enguany tots el vehicles del parc mòbil del Cos d’Agents Rurals  aniran equipats amb un extintor amb base d’aigua i un matafocs.

Van participar en la reunió representants dels ST del DARP i d’Interior a Lleida, del CAR de Balaguer, dels Parcs de Bombers de Balaguer, Tàrrega i Lleida, i del Protecció Civil de Lleida.