Diumenge, Desembre 16, 2018

Capçalera

Programa Milpeus: polseres QR per a la gent gran de la Noguera

El Milpeus cobreix la persona usuària en qualsevol lloc, les 24 hores del dia, per afavorir que aquest col·lectiu més vulnerable pugui sortir de casa amb més seguretat i alhora facilitar una intervenció immediata davant de situacions d'accident, de desorientació o de risc.

L’atenció a la gent gran de la Noguera és l’àmbit que rep més actuacions des dels Serveis Socials del Consell Comarcal. L’any 2016 s’hi van fer a la comarca de la Noguera 3.428 actuacions directes a més de les 4.500 sol·licituds de valoració de grau de dependència.

A més d’aquest servei, des dels Serveis Socials es porten a terme diversos programes més adreçats a la gent gran:

•    Anys i Panys: Programa d’atenció i prevenció per a les persones majors de 75 anys que viuen soles a la comarca de la Noguera. Una treballadora social, previ avís, fa una visita a domicili per explicar i oferir els serveis, recursos i ajuts destinats a la gent gran.
•    Compartim: Programa intergeneracional que fomenta la interrelació entre la gent jove i la gent gran de la comarca.
•    Cicle de conferències sobre Neuroprevenció: Conferències als casals d’avis de la comarca amb l’objectiu de prevenir i informar la gent gran sobre com afavorir un envelliment saludable actiu.
•    Projecte Escacs per a la Gent Gran: “Mai no és tard per moure peça", projecte realitzat conjuntament amb l'Acadèmia d'Escacs Josep Oms, amb l’objectiu de lluitar contra l'Alzheimer, actuar contra la solitud i la depressió, millorar la concentració i el raonament lògic i potenciar la motivació per una activitat nova.
•    Butlletí Noguera Gran: Butlletí informatiu destinat a la gent gran de la comarca, en el qual s’informa bimensualment de tots els recursos, actes i activitats que es fan per a aquest col·lectiu a la Noguera.
•    Trobada de la Gent Gran: Trobada lúdica i informativa adreçada a la gent gran dels casals d’avis de la comarca.
•    Consell Consultiu de la Gent Gran: Trobada anual de dos representants de cada casal d’avis per informar dels diferents actes i activitats que des dels Serveis Socials s’adrecen a aquest col·lectiu, i valorar conjuntament les necessitats reals i les propostes de cadascun dels casals d’avis.  
•    Aules d’Extensió Universitària: Balaguer, Menàrguens i el curs vinent Térmens i Bellcaire, són els municipis on actualment s’imparteixen les Aules d’Extensió Universitària adreçades a la gent gran. L’objectiu és aconseguir el màxim de municipis on es dugui aquesta activitat formativa amb la col·laboració de la Universitat de Lleida.