Diumenge, Desembre 16, 2018

Capçalera

I Jornada Networking d'Ocupació Jove de la Noguera

El dia 16 de juny va tenir lloc la primera Jornada Networking d’Ocupació Jove de la Noguera, organitzada pel Grup d’Acció Local Noguera-Segrià Nord i l’Oficina Jove de la Noguera. L’acció s’emmarca dins del projecte Odisseu per al retorn dels joves al món rural, impulsat pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, el Fons Europeu per al Desenvolupament Rural i la Direcció General de Joventut del Departament d’Afers Socials i Famílies.
La jornada, realitzada al casal Lapallavacara de Balaguer, va ser pionera al territori i va comptar amb la participació de mig centenar de joves i de tres empreses de la comarca dedicades al sector de la informàtica, la logística i la investigació del patrimoni històric.

La Sra. Esperança Casas, coordinadora territorial de Joventut de Lleida, i la Sra. Sònia Valero, consellera comarcal de Joventut de la Noguera, van donar la benvinguda institucional de l’acte. Durant el decurs de la jornada, el Sr. Jordi Urgell, expert en coaching, lideratge i motivació d’alt impacte, va liderar les ponències “Com plantejar les nostres propostes amb èxit” i “Com fer networking de forma productiva”, amb la finalitat d’oferir als assistents les eines necessàries per afrontar la seva presentació i lideratge professionals. Així mateix, es van realitzar diferents taules sectorials en les quals joves i empreses van intercanviar perspectives i plantejaments respecte la situació actual i futura del seu sector empresarial. Finalment, es va realitzar un esmorzar networking i es va oferir un espai destinat a la realització d’entrevistes personals.
Aquest tipus d’accions pretenen posar en contacte joves qualificats entre 18 i 40 anys amb empreses que presentin necessitats reals de contractació professional o perspectives de tenir-ne durant aquest any 2017, com a oportunitat per descobrir el valor que ofereix el talent jove a les empreses rurals, alhora que es plantegen eines competencials i professionals per als assistents.