El dia 30 de juliol es va cloure el Programa de Treball i Formació 2016, adreçat a persones aturades, preferentment de 45 anys o més, que havien exhaurit la prestació per desocupació i/o subsidi o bé beneficiàries de la renda mínima d’inserció.

Un total de 28 persones que complien els requisits han combinat durant sis mesos formació i treballs de caràcter públic i d’interès social en diferents municipis cara a facilitar-los la inserció laboral després d’un període llarg d’inactivitat.

Aquest programa ha estat gestionat pel Consell Comarcal de la Noguera i s’ha portat a terme en 25 municipis i 2 EMD de la comarca: Àger, Albesa, Algerri, Alòs de Balaguer, Artesa de Segre, les Avellanes i Santa Linya, Baldomar, La Baronia de Rialb, Bellcaire d’Urgell, Bellmunt d’Urgell, Camarasa, Castelló de Farfanya, Cubells, Foradada, Gerb, Ivars de Noguera, Menàrguens, Montgai, Os de Balaguer, Penelles, Ponts, Preixens, la Sentiu de Sió, Térmens, Tiurana, Torrelameu i Vallfogona de Balaguer. Finançat pel Servei d’Ocupació de Catalunya, el Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, el Servicio Público de Empleo Estatal i el Fons Social Europeu.

En l'acte de cloenda del programa d'enguany, es van reunir les persones participants amb la presidenta i el gerent del Consell Comarcal de la Noguera, Concepció Cañadell i Josep Baldillou, i la tècnica responsable del programa, Cristina Alonso. Van fer una bona valoració de la formació i l'experiència laboral adquirida, i es va destacar que algun dels participants han accedit a un lloc de treball.