Conferència a BaldomarL'Àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera a través del Pla d'Inclusió Social (PLIS) i el Pla de Desenvolupament Comunitari (PDC), aquest estiu ha organitzat en alguns municpis de la comarca una sèrie d'activitats en col·laboració amb ajuntaments, taules d’entitats i associacions de gent gran.
El PLIS ha continuat oferint les conferències sobre neuroprevenció adreçades a la gent gran a càrrec d'Olga Gelonch, neuropsicòloga i directora assistencial de NeuroLleida de l'entitat ASPID.  El dia 18 d'agost, en col·laboració amb l'EMD de Baldomar, es va fer la conferència "Gent activa, ment en forma" amb l'assistència d’unes 20 persones, i l'1 de setembre la conferència "Els oblits" a Artesa de Segre, juntament amb l'Associació de Gent Gran d'Artesa de Segre i comarca, a la qual van asistir gairebé 30 persones.
El PDC ha organitzat el “BUSCA... la Setmana Cultural” a les Avellanes i Santa Linya, i el “Llorenç…Mou-te”, a Sant Llorenç de Montgai.
“BUSCA…la Setmana Cultural” és una iniciativa del PDC i la Taula d'Entitats de les Avellanes i Santa Linya, que amb el suport de l'Ajuntament promou la relació i la participació entre els quatre pobles del municipi, difon les seves setmanes culturals i millora la mobilitat d’algunes persones, sobretot la de la gent gran que no té transport per desplaçar-se.
Aquest estiu el BUSCA s'ha organitzat per segon any consecutiu, després de l'èxit de l'any passat. El 4 d'agost l'autobús del projecte BUSCA va fer la ruta pels pobles de Tartareu, Santa Linya i les Avellanes, perquè els veïns i veïnes poguessin desplaçar-se de manera gratuïta a Vilanova de la Sal i participar en una de les activitats de la Setmana Cultural: el Teatre a la Fresca; i el dimecres 23 d'agost de 2017 el BUSCA va fer ruta cap a Santa Linya, per portar la gent a un Concurs de Dolços Casolans. En total el bus ha desplaçat més de 50 persones.
“Llorenç, mou-te” es va organitzar juntament amb la Taula d'Entitats de Sant Llorenç de Montgai i amb el suport de l'Ajuntament de Camarasa per promoure la participació a la Festa Major de Sant Llorenç, del 10 al 13 d’agost de 2017. Va consistir en una activitat comunitària relacionada amb el ball, adreçada a persones de qualsevol edat, tant del poble com de fora, que en diferents moments de la Festa Major van poder gaudir d'unes sessions de ball de tres modalitats ben diferents: sardanes, swing i ball de bastons. Aquesta iniciativa va ser un èxit rotund, i hi van participar més de 50 persones cada dia. Sessió de swing a Sant LLorençEls infants van poder aprendre el ball de bastons, els joves i més grans van poder aprendre alguns passos de swing i el dijous dia del patró tot el poble va poder gaudir d'una ballada de sardanes.