Taller de comunicació amb alumnes de l'IES d'ArtesaEl passat 21 de setembre es va posar en marxa una nova edició del programa Arrenca per a la cerca d'oportunitats laborals dels joves al món rural, adreçat a joves de Batxillerat i Cicles Formatius i a empresaris del territori del Grup d’Acció Local Noguera-Segrià Nord, és a dir, tota la Noguera i Alfarràs, Almenar, Alguaire, Corbins, la Portella i Vilanova de la Barca.
En una primera fase, el programa ofereix a joves i empresaris diverses jornades formatives orientades a la millora de les competències en gestió empresarial, com per exemple les habilitats comunicatives, el lideratge, l’ús de les noves tecnologies de la informació i la comunicació o el desenvolupament d’una marca personal diferenciadora. En una segona fase, els joves tenen l’oportunitat de visitar diverses empreses del territori amb l’objectiu de conèixer de primera mà exemples d’èxit empresarial a la comarca i així generar inquietuds emprenedores o reconèixer oportunitats laborals qualificades al món rural. D’aquesta manera, el programa Arrenca aposta per la creació de vincles entre el teixit empresarial i el col·lectiu jove que formarà part del futur professional i emprenedor del territori.

El programa Arrenca està impulsat pel Consorci Grup d’Acció Local Noguera-Segrià Nord, l’Oficina Jove de la Noguera i el Consell Comarcal de la Noguera, i forma part del projecte de cooperació Odisseu per al retorn dels joves al món rural, finançat pel Fons Europeu d’Ajudes al Desenvolupament Rural (FEADER) i el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya. Juntament amb altres accions del projecte Odisseu, el programa Arrenca té l’objectiu principal que els joves identifiquin i analitzin les possibilitats que ofereixen les empreses de la comarca, moltes d’elles pioneres en el seu sector, i així poder orientar-hi el seu futur amb garanties i minimitzar la tendència a la despoblació que pateixen les zones rurals.