Divendres, Gener 18, 2019

Capçalera

Donem la xapa contra el consum d'alcohol per la Festa Major de Balaguer

Des de la l’Oficina Jove del Consell Comarcal de la Noguera i l’Àrea de Joventut de l’Ajuntament de Balaguer, s’ha dissenyat el projecte “Dóna la xapa”, que pretén lluitar d’una manera diferent i original contra el consum excessiu d’alcohol durant les Festes del Sant Crist de Balaguer, tot commemorant el Dia Mundial Sense Alcohol.
El projecte té com a principals atractius el fet que cada persona que demani una beguda no alcohòlica, rebrà com a regal una xapa amb missatges enginyosos contra el consum d’alcohol. A més, amb cada consumició es repartirà també un número per al sorteig d’un disc dur extraïble de 500gb que se sortejarà el dia 15 de novembre coincidint amb el Dia Mundial Sense Alcohol.
Aquest projecte original i divertit que surt de les tradicionals xerrades o conferències pot ser molt atractiu per als joves. Des de l’Oficina Jove del Consell Comarcal de la Noguera i l’Àrea de Joventut de l’Ajuntament de Balaguer esperen que siguin els mateixos joves els transmissors del missatge contra el consum excessiu d’alcohol mostrant les xapes adquirides, penjant fotografies a les xarxes socials, compartint-les amb amics i amigues, etc., de manera que ells i elles siguin els protagonistes principals d’aquest projecte.
Un altre dels objectius és evitar la conducció sota els efectes de l’alcohol, tenint en compte que molts joves de la comarca es desplacen a Balaguer per participar a la Festa Major.
Els organitzadores confien que en les properes edicions aquest projecte es consolidarà i formarà part de les Festes del Sant Crist com una activitat més.