Dimecres, Gener 16, 2019

Capçalera

VIII Jornada d’Implantació del Pla de Protecció Civil Comarcal

El Consell Comarcal de la Noguera ha organitzat la VIII Jornada d’Implantació del Pla de Protecció Civil Comarcal amb la col·laboració dels cossos de Bombers, Mossos d’Esquadra i Agents Rurals
La Jornada s’ha consolidat com a referent de col·laboració i trobada entre els cossos professionals que actuen en matèria de Protecció Civil i els voluntaris que hi col·laboren.
El passat dissabte 26 de maig es va celebrar la VIII Jornada d’Implantació del Pla d’Assistència i Suport en matèria de Protecció Civil al Consell Comarcal de la Noguera i el Parc de Bombers de Balaguer.
Entre els participants van assistir-hi integrants de les Associacions de Voluntaris de Protecció Civil de Balaguer, d’Artesa de Segre i de Montgai,  voluntaris de les ADF Sant Mamet, Mig Segre i Noguera Oest, membres del DYA Lleida i integrants dels parcs de bombers voluntaris d’Artesa de Segre i Àger.
La part teòrica es va realitzar a la seu del Consell Comarcal, i va consistir en una xerrada dels cossos de Bombers i Agents Rurals, on es varen analitzar les claus de la campanya forestal 2018 i repassar els incendis de la campanya 2017 a la comarca i les seves causes.  Els Mossos d’Esquadra van explicar els avantatges del nou cens de masies que estan portant a terme a la comarca i la metodologia de treball per efectuar-la.
La part pràctica de la jornada es va desenvolupar al parc de Bombers de Balaguer i va consistir en una pràctica d’ús de la motoserra i els mitjans per utilitzar-la amb la major seguretat, i una pràctica d’instal·lacions d’aigua bàsiques i ús d’extintors per extingir diversos tipus de foc al camp.

La jornada va cloure amb un notable èxit d’assistència i una gran sintonia entre professionals i voluntaris.