Divendres, Desembre 14, 2018

Capçalera

La marca turística Montsec es promociona a FITUR

Un any més el Consell Comarcal de la Noguera està present a FITUR (del 28 de gener a l'1 de febrer), on dóna a conèixer l'oferta turística de la comarca sota la marca turística MONTSEC. Hi són representats tots els municipis i les empreses turístiques de la Noguera, per mitjà d'una guia turística (on es recull tota la informació de turisme natural, actiu, astronòmic, patrimonial, d'activitats de lleure, gastronomia,...). També hi es present el Parc Astronòmic Montsec, l'oferta de la zona  Segre-Rialb i els paquets turístics confeccionats per les agències de viatges del territori. 

Com a novetat d'enguany, el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida ha presentat 20 paquets turístics de les comarques de la plana, 6 dels quals són intercomarcals i 4 exclusius per al territori de la comarca de la Noguera: “En busca d'or i les estrelles”, “La Baronia de Rialb, refugi formidable”, “Una finestra a l'Univers” i  “Terra i cel: ho tens tot a la Noguera”.

D'altres novetats per aquest any són l'inici de la temporada del Centre d'Observació de l'Univers el dia 14 de març, amb la inauguració del nou sistema de projecció en 3D al planetari “l'Ull del Montsec”. Aquest sistema de planetari serà el segon a tot l'Estat espanyol,  però continuarà essent l'únic del món que obre totalment la cúpula i la paret frontal i deixa l'espectador “flotant al cel”. Amb el 3D i unes ulleres especials, els visitants podran gaudir d'una experiència encara més immersiva i excepcional.

A més, durant aquest estiu el COU estrenarà un nou telescopi de 50 centímetres de diàmetre per realitzar més activitats d'observació. El nou telescopi és col·locarà en un nou observatori-aula amb capacitat per a 68 visitants asseguts, amb la qual cosa es faran més còmodes i profitoses les activitats que s'hi realitzin.

Per a més informació, podeu consultar les webs: www.montsec.cat, www.parcastronomic.cat, www.segrerialb.cat.