Dimecres, Gener 16, 2019

Capçalera

El Consell Comarcal de la Noguera cedeix el planetari portàtil del PAM al Cosmolúdic, el nou parc de Nadal de Balaguer

El Consell Comarcal de la Noguera ha cedit de forma provisional a l’Ajuntament de Balaguer el planetari portàtil del Parc Astronòmic del Montsec (PAM), gestionat per la corporació supramunicipal. A través de l’esmentada cessió d’ús, el planetari mòbil passarà a formar part de l’oferta del Cosmolúdic, un nou espai educatiu i d’oci organitzat pel consistori de la capital de la Noguera que substituirà el tradicional parc de Nadal dels últims anys a Balaguer. El planetari portàtil és una cúpula digital multimèdia d’uns 6 metres de diàmetre i 4,25 metres d’alçada amb capacitat per a 30 persones on es pot gaudir de projeccions i simulacions del cel nocturn.

El planetari del PAM s’inclourà a l’espai Cassiopea, una de les noves zones habilitades del Cosmolúdic, juntament amb els espais Andròmeda, Orió i Via Làctia. El Cosmolúdic, dirigit a menors de 14 anys, té la intenció d’oferir una oferta d’oci i diversió a través d’un component educatiu i amb l’Univers com a centre d’interès. Per aquest motiu, el nou parc nadalenc inclourà tallers de robòtica, matemàtiques, disseny gràfic amb 3D, ciència o jocs d’enginy, amb la finalitat de treballar el joc com a eina educativa i potenciar els aspectes creatius i participatius dels joves. També hi haurà una zona de 700 metres quadrats reservada per als més petits, de 0 a 6 anys, amb activitats com ara una piscina de boles gegant, un gran sorral o un circuit de psicomotricitat

El Cosmolúdic de Balaguer s’ubicarà al pavelló Inpacsa de Balaguer i estarà obert al públic del 28 de desembre al 5 de gener. La tarda del 31 de desembre i del 5 de gener l’espai romandrà tancat. El preu de l’entrada és de 3 euros per dia i l’abonament costa 15 euros.

Més informació a:

http://www.balaguer.cat/portal/122/?EC=ReadArticle&ArticleID=22013