Divendres, Gener 18, 2019

Capçalera

Comença el curs sobre projectes de cooperació internacional

El dijous 12 de febrer de 2015 va tenir lloc la sessió inaugural del Curs d'Introducció a la Formulació i Gestió de Projectes de Cooperació al Desenvolupament organitzat pel Consell Comarcal de la Noguera a través del Pla d'Inclusió Social i en col·laboració amb l'Associació Llatinoamericana de Balaguer.

Amb un total de 40 alumnes inscrits, en el decurs de les 20 hores lectives, que s'impartiran en dissabtes de 10.00 a 12.00 h, es treballaran continguts com el codesenvolupament; classificació i funcionament de les entitats del tercer sector; identificació de les necessitats i dels recursos dels territoris de destí de la cooperació; definició dels objectius i valoració de la viabilitat dels projectes; gestió, seguiment i avaluació del projecte, i estudi de l'impacte final.

La presidenta del Consell Comarcal de la Noguera, Concepció Cañadell, va destacar la importància que persones migrades vinculades amb entitats socials puguin formar-se en aquest vessant de la cooperació internacional, amb el convenciment que la seva visió i el seu coneixemet del territori i la cultura dels destinataris aporten un valor afegit als projectes.

La sessió va cloure amb una ponència a càrrec del Sr. Miguel Àngel Gallardo, del Centre Llatinoamericà, amb el nom de "Migració i Codesenvolupament de cara al segle XXI".