Divendres, abril 20, 2018

Capçalera imatges

Montrebei panoramica.jpg

Comença el curs sobre projectes de cooperació internacional

El dijous 12 de febrer de 2015 va tenir lloc la sessió inaugural del Curs d'Introducció a la Formulació i Gestió de Projectes de Cooperació al Desenvolupament organitzat pel Consell Comarcal de la Noguera a través del Pla d'Inclusió Social i en col·laboració amb l'Associació Llatinoamericana de Balaguer.

Amb un total de 40 alumnes inscrits, en el decurs de les 20 hores lectives, que s'impartiran en dissabtes de 10.00 a 12.00 h, es treballaran continguts com el codesenvolupament; classificació i funcionament de les entitats del tercer sector; identificació de les necessitats i dels recursos dels territoris de destí de la cooperació; definició dels objectius i valoració de la viabilitat dels projectes; gestió, seguiment i avaluació del projecte, i estudi de l'impacte final.

La presidenta del Consell Comarcal de la Noguera, Concepció Cañadell, va destacar la importància que persones migrades vinculades amb entitats socials puguin formar-se en aquest vessant de la cooperació internacional, amb el convenciment que la seva visió i el seu coneixemet del territori i la cultura dels destinataris aporten un valor afegit als projectes.

La sessió va cloure amb una ponència a càrrec del Sr. Miguel Àngel Gallardo, del Centre Llatinoamericà, amb el nom de "Migració i Codesenvolupament de cara al segle XXI".