Dissabte, Octubre 20, 2018

Capçalera

Busquem persones amb ganes de conversar en català

El Servei Comarcal de Català vol donar el tret de sortida a una nova edició del programa Voluntariat per la llengua a mitjan abril. És per aquest motiu que convidem totes aquelles persones que tinguin ganes de participar-hi a passar pel Servei de Català del Consell Comarcal de la Noguera de dilluns a divendres de 8 a 15 hores per inscriure-s’hi.

Aquesta iniciativa pretén fomentar l’ús de la llengua mitjançant la pràctica oral.  Busquem tant aprenents, és a dir, persones que tinguin ganes de llançar-se a parlar el català, encara que els costi una mica, com voluntaris, que han de parlar el català amb fluïdesa.

Les persones que s’hi apuntin  han de disposar de 10 hores (1 hora a la setmana) per reunir-se amb la seva parella lingüística. Poden quedar allà on vulguin per parlar en català dels temes que ells mateixos triïn. Això suposa una millora de l’habilitat comunicativa per a la persona que comença a parlar i a la vegada facilita que la persona que parla català habitualment s’acostumi a no canviar de llengua innecessàriament.