Servei d'Atenció a l'Immigrant

L'àrea dels Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera posarà en marxa durant l'any 2015 un nou servei: el Servei d'Atenció a l'Immigrant (SAI). Actualment ja s'ofereix assessorament en matèria d'estrangeria en tots els municipis de la comarca com a actuació del Pla Comarcal d'Immigració. Atesa la intensificació i la diversificació de la immigració en els darrers anys, amb el SAI es vol treballar de manera transversal en aquesta realitat social, i amb aquest objectiu el Pla Comarcal d'Immigració i el Pla Local d'Inclusió Social del Consell Comarcal de la Noguera gestionaran conjuntament el servei.

Amb aquest doble vessant, el SAI ampliarà a cinc les línies d'actuació adreçades al col·lectiu immigrant:
1. Servei d'acollida per a persones nouvingudes, per garantir que accedeixen a informació de l'entorn, i a formació en llengua i adaptació laboral.
2. Atenció i assessorament en matèria d'estrangeria i tramitació d'informes d'arrelament, informes d'adequaió d'habitatges, permisos de residència i treball, reagrupaments familiars, etc.

Llegeix més...

La Noguera participa en el Gran Recapte d'Aliments

Avui divendres 28 de novembre els voluntaris del Gran Recapte d'Aliments ja són a les portes dels supermercats de la Noguera per recollir els donatius d'aliments d'aquelles persones que hi volen col·laborar. Demà dissabte continuarà la recollida, sempre gràcies a l'altruisme dels voluntaris i voluntàries que esmercen el seu temps lliure en benefici dels qui més ho necessiten, i dels clients dels establiments amb les seves aportacions.
Com cada any, representants del Consell Comarcal de la Noguera com a entitat gestora del projecte Àgape, Aliments Solidaris de la Noguera, la Sra. Concepció Cañadell, presidenta e.f., i el Sr. Josep Lluís Bonet, coordinador dels Serveis Socials, han estat presents en els punts de recollida per agrair directament al voluntariat la seva tasca, gràcies a la qual és possible disposar d'aliments per a les famílies més necessitades durant tot l'any.
Des del Consell Comarcal de la Noguera volem fer més exprés aquest agraïment al Sr. Joan Rúbies, que durant 8 anys ha estat al capdavant de la gestió del Gran Recapte a la Noguera

Llegeix més...

Teatre per als nens i nenes de la comarca el diumenge 30 de novembre

El facebook del Consell

 

Noguera Turisme

Parc Astronòmic del Montsec

Servei de Català