Dilluns, Juny 26, 2017

Capçalera imatges

Pantà panoramica.jpg

5a Jornada sobre protecció civil del Consell Comarcal de la Noguera

El  dissabte 16 de maig es van celebrar les V Jornades d’Implantació del Pla d’Assistència i Suport en matèria de Protecció Civil al Consell Comarcal de la Noguera. La jornada pretén ser un punt de reunió entre els cossos professionals que actuen en matèria de Protecció Civil i els voluntaris que hi col·laboren. Hi van participar membres del cos de Bombers de la Generalitat de Catalunya, Mossos d’Esquadra i Agents Rurals, així com Voluntaris de Protecció Civil dels municipis de Balaguer, Artesa de Segre i Montgai,  voluntaris de les ADF de Sant Mamet, Mig Segre i Noguera Oest, voluntaris de la Creu Roja i integrants dels parcs de bombers de voluntaris d’Artesa de Segre, Àger i Ponts.

La part teòrica va consistir en una xerrada dels cossos de Bombers i Agents Rurals, que analitzava les claus de la campanya forestal 2015 i repassava els incendis de la campanya de l’any passat i les seves causes. Els Mossos d’Esquadra, per la seva part, van explicar les funcions del grup d’ordre durant un incendi. També es va explicar un protocol per establir franges de seguretat en edificacions aïllades i urbanitzacions i el protocol de recerca de persones desaparegudes i el funcionament del grup caní en aquesta tasca.
La part pràctica de la jornada es va fer al Parc de Bombers de Balaguer i va consistir en una demostració pràctica de recerca de persones amb el grup caní. Així, els participants en la jornada van poder comprovar les habilitats dels gossos ensinistrats, la seva manera de treballar i les seves habilitats seguint un rastre.
Les jornades van registrar un notable èxit de participació i la qualitat dels continguts va deixar molt satisfets els participants.