Inici de la 2a edició del projecte ARRENCA

El dimarts 30 de setembre va començar la 2a edició del projecte Arrenca per fomentar l'autoocupació juvenil. Amb una durada de 5 sessions, els participants adquiriran formació bàsica per poder introduir-se en el món de l'autoempresa, les TIC aplicades al món empresarial, coneixeran experiències de joves emprenedors i visitaran empreses del territori amb comerç exterior.

El projecte és una iniciativa de l'Oficina Jove del Consell Comarcal de la Noguera i el GAL Noguera-Segrià Nord, que es va dur a terme primera vegada la tardor del 2013. En l'edició d'aquest 2014, hi ha prop de 100 persones inscrites.

El projecte està finançat pels fons europeus Catalunya Emprèn, Leader i Odisseu, dels departaments d'Empresa i Ocupació i d'Agricultura i de la DG de Joventut de la Generalitat, respectivament.

Llegeix més...

La 9a Comarkalada a Bellmunt d'Urgell l'11 d'octubre

El proper 11 d'octubre Bellmunt d'Urgell serà el municipi amfitrió de la  ComarKalada, la Trobada de Joves de la Noguera. La Comarkalada enguany arriba a la novena edició. Anteriorment Térmens, Bellcaire d'Urgell, Artesa de Segre, Ivars de Noguera, Penelles, les Avellanes i Santa Linya, Ponts i Camarasa han estat els municipis que ja han acollit aquesta trobada jove.

Entre les diferents activitats programades, destaquen el Fòrum d'alcaldes/esses i regidors/es de Joventut, i la Fira Jove, que s'inaugurarà a les 17.14h, en la qual les entitats de joves de la comarca participen amb el disseny d'estands, enguany sota el lema “El meu poble al 1714”. També es podrà participar a la gimcana “Noguerenc de ferro”, i gaudir de teatre i música amb l'espectacle “1714 La crida dels jocs” a càrrec dels Xarop de Canya.

Llegeix més...

1r Festival d'Astronomia del Montsec

Curs d'astronomia per a tots els públics al Centre d'Observació de l'Univers del 10 al 12 d'octubre

El cap de setmana del 10 al 12 d'octubre el Parc Astronòmic Montsec imparteix el curs d'astronomia "Un cop d'ull a l'Univers" . Adreçat a tots els públics, combinarà sessions teòriques amb sessions pràctiques d'observació i de planetari, durant 20 hores. Les places són limitades. El curs és una de les activitats del 1r Festival d'Astronomia del Montsec, que oferirà tot tipus d'activitats per a tots els públics del 16 al 19 d'octubre. 

Per a més informació sobre el curs i el festival visiteu el web: http://www.parcastronomic.cat/festival/

 

Llegeix més...

Èxit del projecte JOVA 2014 en 11 municipis de la Noguera

Un any més des de les Regidories de Joventut d'onze municipis i l’Oficina Jove de la Noguera s’ha desenvolupat durant aquest estiu el projecte JoVa (Joves i Valors), una activitat que consisteix a oferir als joves dels nostres pobles de la comarca de la Noguera la possibilitat de realitzar una activitat de voluntariat que repercuteixi en el seu poble, a partir de les necessitats dels respectius ajuntaments.

Aquest any més de 150 joves hi han participat i durant els mesos de juliol i agost han dedicat part del seu temps d’oci a aportar amb el seu treball i esforç alguna millora en el seu poble, com participar en camps de treball, pintar mobiliari urbà, netejar espais públics, col·laborar en la festa major, etc. Tots ells hi han participat voluntàriament i s’han compromès a portar a terme la feina que amb els seus ajuntaments han decidit fer.

Llegeix més...

El facebook del Consell

 

Noguera Turisme

Parc Astronòmic del Montsec

Servei de Català