Els ajuntaments de Foradada i Preixens guardonats en la primera edició dels Premis de l’Administració Oberta

Els dies 21 i 22 de gener va tenir lloc a Barcelona el Congrés de Govern Digital,  organitzat per la Generalitat i el Consorci Administració Oberta de Catalunya (AOC), en el decurs del qual es va celebrar la gala de lliurament de la primera edició dels Premis de l’Administració Oberta, que van guardonar els ajuntaments noguerencs de Foradada i Preixens en la categoria d'ajuntaments de menys de 1.0000 habitants.

Aquests guardons reconeixen l’esforç dels ajuntaments catalans en la implantació i ús dels serveis d’administració oberta entre la ciutadania i les empreses i s'han concedit d'acord amb amb l’avaluació realitzada en el 14è informe sobre administració electrònica elaborat per l’Administració Oberta de Catalunya, que valora, entre d’altres, aspectes com si el web municipal ofereix tramitació electrònica; si té seu electrònica i tauler electrònic d’edictes, si els proveïdors hi poden dipositar factures electròniques o rebre'n notificacions electròniques; o bé si l’ajuntament intercanvia dades telemàticament amb altres administracions.

Llegeix més...

Curs de formació en projectes de cooperació al desenvolupament al Consell Comarcal de la Noguera

El Pla d'Inclusió Social de la Noguera (PLIS) del Consell Comarcal i l'Associació Llatinoamericana de Balaguer organitzen el curs "Introducció a la formulació i gestió de projectes de cooperació al desenvolupament". Formular projectes i gestionar-los són components bàsics per treballar en l'àmbit de la cooperació internacional, i per això cal conèixer els principis i les metodologies per millorar-ne la planificació, seleccionar les opcions que són més beneficioses per a la societat, assignar recursos de manera eficient i verificar els resultats.  

Aquesta formació s'adreça a persones migrades vinculades a entitats socials interessades en la formulació i l'avaluació de projectes de codesenvolupament, i també a persones en general interessades a conèixer aquestes tècniques.

El curs començarà el dia 14 de febrer de 2015 i té una durada de 20 hores, repartides en 10 sessions que es faran els dissabtes de les 10.00 h a les 12.00 h, al Consell Comarcal de la Noguera.

Llegeix més...

Territori i Sostenibilitat impulsa un programa de millores al corredor viari entre Tàrrega i Alfarràs (C-53 i C-26)

El secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, ha presentat avui a Balaguer un programa d’actuacions de millora al corredor que formen les carreteres C-53 i C-26 entre Tàrrega i Alfarràs. Han assistit a la reunió els alcaldes dels municipis afectats per les millores, el delegat territorial del Govern a Lleida, Ramon Farré, i la presidenta del Consell Comarcal de la Noguera, Concep Cañadell. Els dos eixos d’aquest programa són, d’una banda, executar obres per afavorir la seguretat viària a les travesseres al llarg del seu recorregut i, de l’altra, avançar en els projectes de condicionament i construcció de variants.
L’eix viari entre Tàrrega i Alfarràs pertany a la xarxa bàsica secundària de la Generalitat; la C-53 registra un trànsit d’uns 7.800 vehicles diaris de mitjana –amb un 10% de vehicles pesants– i la C-26, uns 3.300, amb un 12% de pesants. Les carreteres tenen una calçada d’un carril per sentit de la circulació, de 3,5 metres cadascun, amb vorals d’entre 0,75 i 1 metre. En total, l’eix suma una longitud de 57,7 quilòmetres.

Llegeix més...

73.000 euros d'ajuts a través de la Borsa de Mediació per al Lloguer Social de la Noguera

L'equip de tècnics de Joventut de la Noguera, amb la presidenta del Consell Comarcal, Concep Cañadell, i la consellera de Joventut, Sònia Valero.Durant l'any 2014 la Borsa de Mediació per al Lloguer Social de la Noguera (BMLLS) ha augmentat significativament el nombre d'assessoraments i gestions pel que fa als ajuts per pagar el lloguer i la convocatòria extraordinària adreçada a aturats de llarga durada. D'un total de 500 assessoraments s'han tramitat 86 ajuts en diferents municipis de la Noguera, majoritàriament a Artesa de Segre i Ponts, amb els quals s'han atorgat 73.000 euros.

La Borsa de Mediació per al Lloguer Social (BMLLS) és un servei gratuït que ofereix l’Administració per facilitar l’accés a l’habitatge a preus assequibles, basat en la mediació entre el/la propietari/ària i el/la llogater/a. Té com a objectiu donar cabuda a les necessitats de les persones de la Noguera, posant especial incidència al col·lectiu jove, en qüestions relacionades amb l’habitatge. La finalitat és posar en contacte, amb condicions avantatjoses, els llogaters amb els propietaris.

Actualment la BMLLS de la Noguera ofereix els següents serveis:

Llegeix més...

Curs de nivell Bàsic 1 per a no catalanoparlants

El Servei Comarcal de Català de la Noguera impartirà un curs de català de nivell Bàsic 1 per a persones no catalanoparlants, amb les dades següents:

Inscripcions: a partir del 12 de gener de 2015 (de dilluns a dijous de 9.00 a 14.00 h)
Inici: 10 de febrer
Fi: 28 d’abril
Durada: 45 h
Horari: de 9.30 a 11.45 h
Dies de la setmana: dimarts i dijous

Per a més informació, a partir del dia 9 de gener podeu trucar al Servei Comarcal de Català de 8 a 15 h al tel. 973 448 933 (extensió 5)  o enviar un correu electrònic a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. .El facebook del Consell

 

Noguera Turisme

Parc Astronòmic del Montsec

Servei de Català