Degustació de productes agroalimentaris de la Noguera al primer Festival d'Astronomia del Montsec

El GAL Noguera-Segrià Nord dins del projecte Gustum finançat pel Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, ha participat de forma activa al primer Festival d'Astronomia del Montsec del 10 al 19 d'octubre de 2014, amb una acció de maridatge de productes alimentaris locals produïts al Montsec. Durant l'acte inaugural obert a tot el públic es va poder degustar el maridatge de cervesa artesana Starlight i formatges del Montsec. Hi van ser presents tant productors, com propietaris i gestors d'establiments turístics que van trobar en el maridatge el punt de confluència per establir sinergies entre els petits artesans i el sector turístic, permetent una major coneixença i així enfortir el territori de cara a l'oferta turística i gastronòmica de la qual ja disposa.

Llegeix més...

Treball en xarxa a la Noguera per millorar l'atenció a la infància

El maig de 2014 es va presentar el "Protocol per a la intervenció en xarxa de les situacions de risc i/o maltractaments a la infància i adolescència de Lleida per establir criteris clars i comuns en matèria d'atenció a la infància en risc".
Dins d'aquest marc la intervenció en xarxa pren tota la importància a l'hora d'unificar criteris, planificar les accions i objectius comuns amb tots els serveis i entitats de la nostra comarca.
És per aquest motiu que els Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera amb el suport del Departament de Benestar Social i Família han organitzat quatre jornades de treball que pretenen que tots els agents implicats (cossos de seguretat, centres educatius, altres entitats, serveis sanitaris i serveis socials bàsics) treballin conjuntament per consensuar els criteris i les accions que estableix el propi protocol.

Llegeix més...

Comença el curs 2014-2015 de les Aules Universitàries de la Noguera

El dimecres 15 d'octubre s'inaugura el curs 2014-2015 de les Aules d'Extensió Universitària de la Noguera. Aquesta sessió inaugural que es farà a la sala d'actes de l'Ajuntament de Balaguer a les 17.30 h, anirà a càrrec de Pere Esteve que, després dels parlaments de les autoritats convidades a donar la benvinguda als alumnes, oferirà la conferència "Morfologia de les aus del nostre entorn".
Aquest 2014 comença la dotzena edició d'aquest curs d'extensió universitària, que des dels inicis ha mantingut l'objectiu d'oferir a tothom qui hi vulgui participar la possibilitat de rebre una formació permanent, continuada i de qualitat que permeti adquirir nous coneixements, ampliar el nivell cultural i participar activament en la vida ciutadana de la nostra comarca.

Llegeix més...

1r Festival d'Astronomia del Montsec

La 9a Comarkalada a Bellmunt d'Urgell aquest dissabte 11 d'octubre

El dissabte 11 d'octubre Bellmunt d'Urgell serà el municipi amfitrió de la  ComarKalada, la Trobada de Joves de la Noguera. La Comarkalada enguany arriba a la novena edició. Anteriorment Térmens, Bellcaire d'Urgell, Artesa de Segre, Ivars de Noguera, Penelles, les Avellanes i Santa Linya, Ponts i Camarasa han estat els municipis que ja han acollit aquesta trobada jove.

Entre les diferents activitats programades, destaquen el Fòrum d'alcaldes/esses i regidors/es de Joventut, i la Fira Jove, que s'inaugurarà a les 17.14h, en la qual les entitats de joves de la comarca participen amb el disseny d'estands, enguany sota el lema “El meu poble al 1714”. També es podrà participar a la gimcana “Noguerenc de ferro”, i gaudir de teatre i música amb l'espectacle “1714 La crida dels jocs” a càrrec dels Xarop de Canya.

Llegeix més...

El facebook del Consell

 

Noguera Turisme

Parc Astronòmic del Montsec

Servei de Català