El carnet interpiscines de la Noguera s'amplia a 11 piscines

Per tercer any consecutiu, diversos municipis de la comarca de la Noguera participen al projecte “Carnet interpiscines”, impulsat per l'Oficina Jove de la Noguera, a través del qual els seus veïns poden adquirir un carnet de temporada que els permet accedir a onze piscines municipals de la comarca. El projecte pretén promoure la mobilitat dels joves entre els municipis de la comarca durant els mesos d'estiu, en què els joves disposen de més temps lliure i les piscines municipals romanen obertes.
El preu del carnet continua sent 40 euros com els anys anteriors i els interessats a adquirir-lo han de fer-ho al seu ajuntament, sempre que aquest formi part del projecte.

Llegeix més...

Finalitza el 1r Curs de monitors astronòmics Starlight Montsec

Un total de 25 alumnes han seguit el Curs de Monitors Astronòmics Starlight Montsec, que s'ha impartit des del dia 19 de maig fins al 17 de juny de 2014, al Centre d'Observació de l'Univers a Àger.

Aquest curs s'ha adreçat especialment als propietaris i gestors d'allotjaments turístics, empresaris i professionals del turisme en general amb la finalitat de proporcionar-los, de manera pràctica, coneixements teòrics sobre astronomia i sobre com transmetre'ls a grups de visitants de manera divulgativa, com una activitat econòmica més que poden desenvolupar en el seu sector. En aquest sentit, els alumnes han conegut a més la dilatada experiència de les illes de Tenerife i la Palma en aquest tipus d'activitats, i han après tècniques per ensenyar el cel i fer xerrades-taller a grups de turistes. Atesa la gran demanda d'inscripcions i la satisfacció dels alumnes es preveu de fer-ne una altra edició l'any vinent.

Llegeix més...

"La formació de la personalitat a l'edat mitjana", tema de la Càtedra d’Estudis Medievals 2014

El dia 16 de juny es va fer la presentació de la XIX Càtedra d’Estudis Medievals del Comtat d’Urgell, que es farà els dies 2, 3  i 4 de juliol de 2014 al Consell Comarcal de la Noguera.El curs d’enguany tractarà sobre “La formació de la personalitat a l'Edat Mitjana". Les aportacions dels ponents, catedràtics i professors d’universitats de l’Estat espanyol i de França, aportaran llum sobre el procés de formació dels infants i sobre quins eren els mecanismes que els permetien deixar enrere la infantesa i encaixar en la col·lectivitat, i condicionar així el futur de la societat.
Durant els tres dies del curs s’impartiran conferències en sessions de matí i tarda, que clouran amb un debat entre els ponents de cada sessió. Podeu consultar-ne el programa aquí.

Llegeix més...

Obert el termini d'inscripcions als cursos de nivell D de català

 

El SIAD del Consell Comarcal de la Noguera participa, per segon any consecutiu, a la Setmana Cultural de Foradada

El Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) del Consell Comarcal de la Noguera va participar als actes de la Setmana Cultural i Festa de Sant Urbà de Foradada, amb la conferència “La supervivència quotidiana en femení”, que analitza el període històric actual des de la perspectiva de gènere. La conferència complementa l'exposició “La lluita per l'oportunitat per viure. Les dones durant la segona república, la guerra, el franquisme i la construcció de la democràcia”, que forma part del catàleg d'exposicions de l'Institut Català de les Dones.

Llegeix més...

El Facebook del Consell

 

Noguera Turisme

Parc Astronòmic del Montsec