Dimecres, Gener 16, 2019

Capçalera

La Noguera Connecta

Governació inverteix 7,5 milions d'euros en infraestructures i serveis de telecomunicacions a la Noguera fins al 2010 en el marc del Pla Catalunya Connecta. A la Noguera es faran 119 actuacions per dotar de telefonia mòbil, internet de banda ampla i TDT tots el nuclis de població de més de 50 habitants, i de més petits, atenent a les especificitats del territori.

El secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Bosch, acompanyat pel director dels ST del Departament de Governació a Lleida, Tomàs Pujol, i del president del Consell Comarcal de la Noguera, Vicent Font, va presentar les actuacions que el Pla Catalunya Connecta inclou a la comarca de la Noguera. L'acte va tenir lloc el dia 24 de febrer a la seu del Consell Comarcal de la Noguera, davant de nombrosos alcaldes i empresaris de la zona.

El Noguera Connecta, que és el nom que rep el pla d'extensió dels serveis de comunicacions electròniques de la comarca, té per objectius estendre la TDT a tota la comarca, fer arribar la banda d'ampla d'Internet també a tota la comarca (llevat de 5 o 6 nuclis) i desplegar la cobertura de telefonia mòbil en tot el territori (amb 1 companyia telefònica com a mínim).  Del total de les 119 actuacions previstes, ja se n'han dut a terme 70. Entre les 49 actuacions que queden pendents de fer hi ha la construcció de 7 noves torres de telecomunicacions i la compartició amb 11 més de ja existents. El pressupost final del Pla Noguera Connecta, que inicialment comptava amb 5 milions d'euros, s'ha vist augmentat fins a 7,5 milions d'euros.

Per fer el seguiment del desplegament del Pla durant la presentació del Noguera Connecta  es va signar la constitució d'una comissió de seguiment entre el Consell Comarcal i la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació.

Per a més informació consulteu el web www.catalunyaconnecta.cat.