1r Festival d'Astronomia del Montsec

Comença el curs 2014-2015 de les Aules Universitàries de la Noguera

El dimecres 15 d'octubre s'inaugura el curs 2014-2015 de les Aules d'Extensió Universitària de la Noguera. Aquesta sessió inaugural que es farà a la sala d'actes de l'Ajuntament de Balaguer a les 17.30 h, anirà a càrrec de Pere Esteve que, després dels parlaments de les autoritats convidades a donar la benvinguda als alumnes, oferirà la conferència "Morfologia de les aus del nostre entorn".
Aquest 2014 comença la dotzena edició d'aquest curs d'extensió universitària, que des dels inicis ha mantingut l'objectiu d'oferir a tothom qui hi vulgui participar la possibilitat de rebre una formació permanent, continuada i de qualitat que permeti adquirir nous coneixements, ampliar el nivell cultural i participar activament en la vida ciutadana de la nostra comarca.

Llegeix més...

Els Serveis Socials fomenten l'ocupació entre persones beneficiàries de la RMI

Des del passat mes d'agost, l'àrea dels Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera compta amb un pla ocupacional de sis mesos per a cinc persones en situació d'atur i beneficiàries de la renda mínima d'inserció, mitjançant l'ordre 174/2014 de cinc de juny, del Departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya.
Atès que es tracta de persones beneficiàries de la renda mínima d'inserció, des dels Serveis Socials del Consell Comarcal es va proposar que la seva feina revertís en projectes i/o programes establerts i duts a terme per aquesta àrea, i es va optar per reforçar l'atenció a infants en situació de risc social, concretament en el Centre Obert La Noguera.

D'aquests cinc plans d'ocupació, dos s'han destinat a ampliar l'atenció als infants usuaris del Centre Obert, i tres al manteniment i conservació de l'edifici. De moment s'ha arranjat la teulada, les façanes, el pati i s'ha pintat tot l'interior del mateix Centre. Els altres dos s'han destinat a reforçar l'equip d'atenció directa als infants que hi  assisteixen.  

 

La 9a Comarkalada a Bellmunt d'Urgell aquest dissabte 11 d'octubre

El dissabte 11 d'octubre Bellmunt d'Urgell serà el municipi amfitrió de la  ComarKalada, la Trobada de Joves de la Noguera. La Comarkalada enguany arriba a la novena edició. Anteriorment Térmens, Bellcaire d'Urgell, Artesa de Segre, Ivars de Noguera, Penelles, les Avellanes i Santa Linya, Ponts i Camarasa han estat els municipis que ja han acollit aquesta trobada jove.

Entre les diferents activitats programades, destaquen el Fòrum d'alcaldes/esses i regidors/es de Joventut, i la Fira Jove, que s'inaugurarà a les 17.14h, en la qual les entitats de joves de la comarca participen amb el disseny d'estands, enguany sota el lema “El meu poble al 1714”. També es podrà participar a la gimcana “Noguerenc de ferro”, i gaudir de teatre i música amb l'espectacle “1714 La crida dels jocs” a càrrec dels Xarop de Canya.

Llegeix més...

Inici de la 2a edició del projecte ARRENCA

El dimarts 30 de setembre va començar la 2a edició del projecte Arrenca per fomentar l'autoocupació juvenil. Amb una durada de 5 sessions, els participants adquiriran formació bàsica per poder introduir-se en el món de l'autoempresa, les TIC aplicades al món empresarial, coneixeran experiències de joves emprenedors i visitaran empreses del territori amb comerç exterior.

El projecte és una iniciativa de l'Oficina Jove del Consell Comarcal de la Noguera i el GAL Noguera-Segrià Nord, que es va dur a terme primera vegada la tardor del 2013. En l'edició d'aquest 2014, hi ha prop de 100 persones inscrites.

El projecte està finançat pels fons europeus Catalunya Emprèn, Leader i Odisseu, dels departaments d'Empresa i Ocupació i d'Agricultura i de la DG de Joventut de la Generalitat, respectivament.

Llegeix més...

El facebook del Consell

 

Noguera Turisme

Parc Astronòmic del Montsec

Servei de Català