Oberta nova convocatòria d'ajuts Leader per a la diversificació econòmica de les zones rurals

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya ha publicat amb data 8 d’agost les bases de la nova convocatòria d’ajuts Leader. Aquests ajuts estan adreçats a les petites i mitjanes empreses turístiques i a les microempreses en general del territori del Consorci GAL Noguera-Segrià Nord (comarca de la Noguera i Alfarràs, la Portella i Vilanova de la Barca) i permeten obtenir fins a un 35% de subvenció a fons perdut d’inversions per a la creació i desenvolupament de microempreses i foment d'activitats turístiques per part d'empreses privades, cooperatives, fundacions i associacions. També poden participar en la convocatòria aquelles accions de conservació i millora del patrimoni rural per part d'ajuntaments i entitats municipals descentralitzades, consells comarcals i entitats sense ànim de lucre creades o participades per ens locals.

Llegeix més...

Arranjament de camí des de l'ermita de Sant Salvador fins al camí de Boix a Tragó de Noguera

El Consell Comarcal de la Noguera ha fet l'obra del camí que va des de l'ermita de Sant Salvador fins al camí de Boix a Tragó de Noguera. Tot el camí es troba en terme d'Os de Balaguer, tot i que arriba fins al límit amb Ivars de Noguera.

Aquest camí estava en un estat d'abandonament que el feia intransitable per vehicles convencionals i fins i tot per vehicles 4x4 amb conductors poc experimentats. Actualment, després de l'actuació amb buldòzer, motoanivelladora i compactadora, és apte per a tot els usos. El cost de l'execució ha estat de 19.231,77 €.

La seva importància és la connexió de dues zones de la comarca que no estaven connectades i que en cas d'incendi permetria desplaçar-se als vehicles d'extinció amb molta més rapidesa en una zona de molta importància natural.

Llegeix més...

Reunió per coordinar els protocols d'actuació de seguretat de la 30a edició de la Transsegre

El dimecres 9 de juliol s’ha efectuat al Consell Comarcal de la Noguera la reunió de coordinació del Pla Específic d’Emergències Municipal per les activitats de la Transsegre, redactat pels municipis de Camarasa, Balaguer i Os de Balaguer, ens els quals es desenvolupen els diversos actes de la festa.
A la reunió han assistit representants de tots els grups actuants durant el desenvolupament de la Transsegre: la Creu Roja, el cos de Bombers, el cos de Mossos d’Esquadra, el cos d’Agents Rurals, l’Àrea Bàsica de Salut de Balaguer, l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Balaguer, la Policia Local-Guàrdia Urbana de Balaguer, el tècnic de Protecció Civil del Consell Comarcal de la Noguera i l’Admiral’s Cup Lights (organitzadors de la Transsegre).

Llegeix més...

Per festes vigila què pesques

El projecte Per festes vigila què pesques és una activitat organitzada per l'Oficina Jove de la Noguera que té com a objectiu potenciar el consum responsable d'alcohol entre els joves.

Aquest projecte s'està fent arribar a tots els municipis de la comarca mitjançant fullets informatius i unes butlletes que cada municipi haurà de repartir entre tots aquells joves que participin a les festes de la comarca i no consumeixin alcohol.

Les butlletes s'hauran de dipositar degudament omplertes en una bústia que estarà ubicada a l'Oficina Jove de la Noguera (carrer Pintor Borràs, 17, 1a planta de Balaguer). Entre totes elles, es farà un sorteig d'un viatge per a quatre persones en una ciutat europea.

Llegeix més...

El carnet interpiscines de la Noguera s'amplia a 11 piscines

Per tercer any consecutiu, diversos municipis de la comarca de la Noguera participen al projecte “Carnet interpiscines”, impulsat per l'Oficina Jove de la Noguera, a través del qual els seus veïns poden adquirir un carnet de temporada que els permet accedir a onze piscines municipals de la comarca. El projecte pretén promoure la mobilitat dels joves entre els municipis de la comarca durant els mesos d'estiu, en què els joves disposen de més temps lliure i les piscines municipals romanen obertes.
El preu del carnet continua sent 40 euros com els anys anteriors i els interessats a adquirir-lo han de fer-ho al seu ajuntament, sempre que aquest formi part del projecte.

Llegeix més...

El Facebook del Consell

 

Noguera Turisme

Parc Astronòmic del Montsec