Els últims documents municipals de Tragó de Noguera, a l'Arxiu Comarcal

L’antic secretari de Tragó de Noguera, el Sr. Antoni Jiménez Rubia, amb l’ajuda del seu fill, ha fet donació al Consell Comarcal de la Noguera de la documentació relativa a la dissolució i liquidació del municipi de Tragó de Noguera. Aquesta documentació s’incorporarà al fons documental del municipi de Tragó, que es conserva a l’Arxiu Comarcal de Noguera.
Aquest municipi va desaparèixer amb motiu de la construcció del pantà de Canelles l'any 1964, és a dir, que enguany es commemora el 50è aniversari de la desaparició del poble.

Llegeix més:Els últims documents municipals de Tragó de Noguera, a l'Arxiu Comarcal

"Contes del Món" per Sant Jordi

El dia de Sant Jordi la Taula d'Entitats de Balaguer del Pla de Desenvolupament Comunitari (PDC) del Consell Comarcal de la Noguera participarà en les activitats que es faran a Balaguer amb l'activitat intercultural "Contes del Món", inclosa també dins del Corremón 2014.

Així, el dia 23 d'abril a les 18.00 h, a la plaça Mercadal, l'Associació Africana de la Noguera, el Centre Islàmic de Balaguer, el Centre Llatinoamericà de Balaguer i una veïna d'origen romanès participaran en el "Contes del Món" explicant un conte infantil tradicional dels països d'origen.

Llegeix més:"Contes del Món" per Sant Jordi

Tot a punt per a la 2a Fira d'Orientació Universitària de la Noguera

El proper dia 11 d'abril de 2014 tindrà lloc al Consell Comarcal de la Noguera la segona edició de la Fira d'Orientació Universitària de la Noguera, per donar resposta a les demandes dels joves de la comarca de poder disposar de més informació sobre l'oferta universitària a l'hora d'escollir el centre per cursar els graus universitaris.

Després de la bona acollida que va tenir la primera edició, en aquesta segona més de 200 estudiants de 1r i 2n de Batxillerat dels diferents instituts de la comarca han confirmat la seva assistència, i es tornarà a comptar amb la participació d'una quinzena d'universitats del país que durant tot el matí disposaran d'un estand informatiu al claustre del Consell Comarcal on donaran informació personalitzada a tots aquells joves de la comarca interessats en els seus centres. Paral·lelament, es faran xerrades informatives de les diferents facultats i universitats en diferents espais del Consell Comarcal.

Llegeix més:Tot a punt per a la 2a Fira d'Orientació Universitària de la Noguera

Novetats al Centre d'Observació de l'Univers

El Centre d'Observació de l'Univers presenta per a aquesta temporada diferents novetats amb les quals amplia la seva oferta d'activitats.
Pel que fa les que s'adrecen al públic general, en les sessions nocturnes del planetari es projecta la pel·lícula “Mil Milions de Sols, camí cap a les estrelles” de la missió GAIA (Agència Espacial Europea), pre-estrenada durant la passada campanya de Nadal. En les sessions diürnes es manté la projecció de la pel·lícula “Galaktos” per a públic infantil i familiar, mentre que “L'inici de l'era espacial”, que fins ara s’oferia a les nits, passa a horari diürn per a les sessions de públic general.
 
Una altra de les novetats se centra en el Parc de Telescopis. S'han millorat els equipaments i s'ha augmentat l'oferta d'observacions astronòmiques, i actualment es pot observar a ull nu per identificar constel·lacions, conèixer com funcionen els telescopis més avançats i veure en directe imatges d'objectes que l’ull humà no és capaç de detectar amb prou nitidesa.

Llegeix més:Novetats al Centre d'Observació de l'Univers

La marca turística "Montsec" es promociona al SITC 2014

Un any més el Consell Comarcal de la Noguera serà present al Saló Internacional de Turisme de Catalunya (SITC), del 4 al 6 d’abril a Barcelona, promocionant l'oferta turística de la comarca sota la marca “MONTSEC”. El SITC és la mostra turística de referència a Catalunya.
A més d'aportar material promocional del Montsec, la Noguera participarà a la Zona Gastronòmica, i enguany s'instal·larà dins l'estand de Catalunya el planetari portàtil del Parc Astronòmic Montsec, on de forma gratuïta durant tots els dies es projectarà l'espectacle “Els Orígens de la Vida”, amb l'objectiu de promocionar el Centre d'Observació de l'Univers i la certificació del Montsec com a Destinació Turística i Reserva Starlight de la Unesco.

Llegeix més:La marca turística "Montsec" es promociona al SITC 2014

El Facebook del Consell

 

Noguera Turisme

Parc Astronòmic del Montsec