El SIAD del Consell Comarcal de la Noguera commemora el Dia Internacional contra la Violència envers les Dones a la comarca

Sessió amb alumnes de 4t d'ESO El dia 25 de novembre és el Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones i per commemorar-lo el Consell Comarcal de la Noguera, per mitjà de Servei d'Informació i Atenció a les Dones, organitza conjuntament amb ajuntaments i associacions de dones de la comarca l'activitat "Dones a escena per la violència masclista" en la qual, a través del cinema, es mostraran diferents maneres de veure les dones: ens permetran conèixer altres realitats, altres vides, i reflexionar i debatre entre les persones participants.

Aquestes activitats es portaran a terme els dies i als municipis següents:
- dimarts 25 de novembre, a les 15.30 h, al Local de l'Associació Dones Artesenques d'Artesa de Segre
- dimecres 26 de novembre, a les 20.00 h, a l'Ajuntament de Bellcaire d'Urgell
- dijous 27 de novembre, a les 17.30 h, al Local Social de les Ventoses
- dissabte 29 de novembre, a les 17.00 h, a l'Ajuntament de Les Avellanes

Paral·lelament, durant les setmanes anterior i posterior al 25 de novembre, es realitzaran diversos tallers dirigits als alumnes dels centres d'ensenyament de la comarca:

Llegeix més...

El Projecte Àgape, contingut de l'assignatura Aprenentatge i Servei de l'IES Ciutat de Balaguer

El dia 13 de novembre del 2014, el Projecte Àgape - Aliments Solidaris de la Noguera, promogut pel Pla d'Inclusió Social del Consell Comarcal de la Noguera (PLIS), va participar en una sessió formativa adreçada als alumnes de 3r d'ESO de l'IES Ciutat de Balaguer inclosa en l'assignatura Aprenentatge i Servei (APS). Aquesta sessió es complementarà amb una visita al local d'Àgape i amb la participació dels alumnes en les tasques de cooperació voluntària del projecte com a part pràctica de l'assignatura APS.

La tècnica responsable del projecte Àgape Alodia Hernández va explicar-ne la part tècnica  i el voluntari Pau Borrell va continuar explicant l'apartat de voluntariat i animant els alumnes a participar en projectes socials i comunitaris.
 
Durant la sessió es va parlar dels antecedents del projecte, dels objectius que persegueix així com del circuit que han de seguir els usuaris que demanen l'ajuda alimentària.

Llegeix més...

2n Mercat del Vell. Tot és bell si et fa servei!

15 de novembre de 2014, al passeig de l'Estació de Balaguer i a la plaça de la Sardana, de les 10.00 a les 20.00 h.
Aquest mes de novembre es farà la 2a edició del Mercat del Vell, una iniciativa del Consell Comarcal de la Noguera, per mitjà del Pla de Desenvolupament Comunitari de la Noguera (PDC), i de l'associació de dones Dóna Pas, que ofereix a particulars i entitats un espai de venda d'objectes de segona mà amb la finalitat de contribuir a:
- oferir una alternativa d'increment d'ingressos a les famílies que hi vulguin participar.
-  mostrar una forma de mercat ecològica, solidària i sostenible.
- donar a conèixer la participació social i comunitària com a eina per al desenvolupament de la societat.
Hi pot posar parada tothom qui ho vulgui, prèvia inscripció i contribució de 5 euros per parada, i l'organització hi aporta les taules i les cadires.

El període d'inscripció s'acaba el 12 de novembre de 2014, i es pot fer per dos vies:

Llegeix més...

El Montsec i l'illa de La Palma crearan una xarxa de destinacions d'astroturisme

El Montsec i l'illa de La Palma crearan una xarxa de destinacions turístiques vinculades a l'observació astronòmica amb la intenció que esdevingui una eina per potenciar el desenvolupament d'aquest model d'oci. Així ho han anunciat les dues parts avui en el transcurs de la visita que una representació política, científica i empresarial de l'illa canària ha dut a terme als equipaments científics del Parc Astronòmic del Montsec (PAM).

Amb la creació d'aquesta xarxa de destinacions turístiques, que es preveu que estigui enllestida el primer semestre del 2015, el Montsec i l'illa de La Palma pretenen dotar-se d'una plataforma d'actuació a través de la qual poder presentar projectes d'acció conjunta i d'intercanvi per al desenvolupament del turisme de les estrelles a les properes convocatòries dels programes de cooperació interterritorial dels fons estructurals europeus Leader, previstes per al període 2014-2020. Actualment, tant el Montsec com l'illa de La Palma ja prenen part del programa Leader a través dels grups d'acció locals Noguera-Segrià Nord i l'Asociación para el Desarrollo Rural de la Isla de La Palma, respectivament.

Llegeix més...

Inici de les jornades de treball per millorar l'atenció a infants i adolescents en risc

El dia 29 d'octubre es va fer la 1a jornada de treball per millorar l'atenció en xarxa a la infància i a l'adolescència en situació de risc de la Noguera, organitzada pels Serveis Socials del Consell Comarcal amb el suport del Departament de  de Benestar Social i Família de la Generalitat. Hi estaven convocats els representants dels cossos de seguretat de la comarca (els Mossos d'Esquadra de Balaguer, Ponts i Artesa de Segre, la  Guàrdia Urbana de Balaguer, i l'Equip de Serveis d'Execució Penal i Justícia de Lleida) i també els professionals de l'Equip d'Atenció a la Infància i l'Adolescència de Lleida i els dels Serveis Socials de la Noguera, amb un 100 % d'assistència.
En la sessió es va treballar sobre el "Protocol per a la intervenció en xarxa de les situacions de risc i/o maltractaments a la infància i adolescència de Lleida per establir criteris clars i comuns en matèria d'atenció a la infància en risc", per unificar criteris, planificar accions i establir objectius comuns amb tots els serveis convocats.
El proper 5 de novembre tindrà lloc la jornada específica per als representants dels centres educatius de la Noguera (IES, escoles i llars d'infants) per treballar també sobre aquest protocol. I els dies 12 i 19 de novembre es faran les específiques per a altres entitats i els serveis sanitaris, respectivament.

Llegeix més...

El facebook del Consell

 

Noguera Turisme

Parc Astronòmic del Montsec

Servei de Català