La Noguera participa en el Gran Recapte d'Aliments

Avui divendres 28 de novembre els voluntaris del Gran Recapte d'Aliments ja són a les portes dels supermercats de la Noguera per recollir els donatius d'aliments d'aquelles persones que hi volen col·laborar. Demà dissabte continuarà la recollida, sempre gràcies a l'altruisme dels voluntaris i voluntàries que esmercen el seu temps lliure en benefici dels qui més ho necessiten, i dels clients dels establiments amb les seves aportacions.
Com cada any, representants del Consell Comarcal de la Noguera com a entitat gestora del projecte Àgape, Aliments Solidaris de la Noguera, la Sra. Concepció Cañadell, presidenta e.f., i el Sr. Josep Lluís Bonet, coordinador dels Serveis Socials, han estat presents en els punts de recollida per agrair directament al voluntariat la seva tasca, gràcies a la qual és possible disposar d'aliments per a les famílies més necessitades durant tot l'any.
Des del Consell Comarcal de la Noguera volem fer més exprés aquest agraïment al Sr. Joan Rúbies, que durant 8 anys ha estat al capdavant de la gestió del Gran Recapte a la Noguera

Llegeix més...

Teatre per als nens i nenes de la comarca el diumenge 30 de novembre

El Projecte Àgape, contingut de l'assignatura Aprenentatge i Servei de l'IES Ciutat de Balaguer

El dia 13 de novembre del 2014, el Projecte Àgape - Aliments Solidaris de la Noguera, promogut pel Pla d'Inclusió Social del Consell Comarcal de la Noguera (PLIS), va participar en una sessió formativa adreçada als alumnes de 3r d'ESO de l'IES Ciutat de Balaguer inclosa en l'assignatura Aprenentatge i Servei (APS). Aquesta sessió es complementarà amb una visita al local d'Àgape i amb la participació dels alumnes en les tasques de cooperació voluntària del projecte com a part pràctica de l'assignatura APS.

La tècnica responsable del projecte Àgape Alodia Hernández va explicar-ne la part tècnica  i el voluntari Pau Borrell va continuar explicant l'apartat de voluntariat i animant els alumnes a participar en projectes socials i comunitaris.
 
Durant la sessió es va parlar dels antecedents del projecte, dels objectius que persegueix així com del circuit que han de seguir els usuaris que demanen l'ajuda alimentària.

Llegeix més...

El SIAD del Consell Comarcal de la Noguera commemora el Dia Internacional contra la Violència envers les Dones a la comarca

Sessió amb alumnes de 4t d'ESO El dia 25 de novembre és el Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones i per commemorar-lo el Consell Comarcal de la Noguera, per mitjà de Servei d'Informació i Atenció a les Dones, organitza conjuntament amb ajuntaments i associacions de dones de la comarca l'activitat "Dones a escena per la violència masclista" en la qual, a través del cinema, es mostraran diferents maneres de veure les dones: ens permetran conèixer altres realitats, altres vides, i reflexionar i debatre entre les persones participants.

Aquestes activitats es portaran a terme els dies i als municipis següents:
- dimarts 25 de novembre, a les 15.30 h, al Local de l'Associació Dones Artesenques d'Artesa de Segre
- dimecres 26 de novembre, a les 20.00 h, a l'Ajuntament de Bellcaire d'Urgell
- dijous 27 de novembre, a les 17.30 h, al Local Social de les Ventoses
- dissabte 29 de novembre, a les 17.00 h, a l'Ajuntament de Les Avellanes

Paral·lelament, durant les setmanes anterior i posterior al 25 de novembre, es realitzaran diversos tallers dirigits als alumnes dels centres d'ensenyament de la comarca:

Llegeix més...

El Montsec i l'illa de La Palma crearan una xarxa de destinacions d'astroturisme

El Montsec i l'illa de La Palma crearan una xarxa de destinacions turístiques vinculades a l'observació astronòmica amb la intenció que esdevingui una eina per potenciar el desenvolupament d'aquest model d'oci. Així ho han anunciat les dues parts avui en el transcurs de la visita que una representació política, científica i empresarial de l'illa canària ha dut a terme als equipaments científics del Parc Astronòmic del Montsec (PAM).

Amb la creació d'aquesta xarxa de destinacions turístiques, que es preveu que estigui enllestida el primer semestre del 2015, el Montsec i l'illa de La Palma pretenen dotar-se d'una plataforma d'actuació a través de la qual poder presentar projectes d'acció conjunta i d'intercanvi per al desenvolupament del turisme de les estrelles a les properes convocatòries dels programes de cooperació interterritorial dels fons estructurals europeus Leader, previstes per al període 2014-2020. Actualment, tant el Montsec com l'illa de La Palma ja prenen part del programa Leader a través dels grups d'acció locals Noguera-Segrià Nord i l'Asociación para el Desarrollo Rural de la Isla de La Palma, respectivament.

Llegeix més...

El facebook del Consell

 

Noguera Turisme

Parc Astronòmic del Montsec

Servei de Català