Diumenge, Desembre 16, 2018

Convocatòria 2018 dels ajuts Leader per a la creació, ampliació i millora d'empreses

Pròximament s'obrirà la convocatòria dels ajuts Leader de l'any 2018.

El Consorci Grup d'Acció Local Noguera Segrià Nord gestiona el programa dels ajuts Leader. El programa té la voluntat de fomentar la diversificació econòmica i el desenvolupament en els territoris rurals, amb la creació, ampliació i millora de les activitats econòmiques. Per tal de mantenir les característiques del món rural i a la vegada millorar la seva qualitat de vida.

 

FORMULARI D'INSCRIPCIÓ

Els ajuts que gestionen el GAL Noguera Segrià Nord, estan orientats a empreses, emprenedors i emprenedores que vulguin invertir empresarialment a la comarca de la Noguera i als sis municipis del Segrià Nord: Alfarràs, Almenar, Alguaire, Corbins, la Portella i Vilanova de la Barca. Els negocis que poden beneficiar-se dels ajuts Leader són molt diversos, per empreses de serveis, turístiques, de transformació agroalimentària, comerços, serveis a la població i indústries. El GAL Noguera Segrià Nord disposa d’un servei d’atenció personalitzada, accessible per a totes les persones que vulguin emprendre o ampliar la seva empresa.  Les inversions elegibles han de ser com a mínim de 12.000 euros sense IVA i l'import de l'ajut pot ser entre un 20% i un 40% de les despeses elegibles. Dins de les inversions subvencionables s’inclou l’obra civil i les instal·lacions, equipaments, maquinària i mobiliari i honoraris tècnics de projectes d’execució d’obra.

El 28 d'agost es durà a terme la primera jornada informativa dels ajuts a la 13:00 al Consell Comarcal de la Noguera. A més a més, es realitzaran diverses jornades informatives als municipis de l’àmbit d’actuació.

Actualment ja es poden consultar les bases de la convocatòria 2018.

Per a qualsevol consulta es poden adreçar a les oficines del Consorci GAL Noguera Segrià Nord, situades al Consell Comarcal de la Noguera, o bé trucar al 973 448 933.

Els ajuts Leader estan cofinançats pel Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i pel Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural.