Diumenge, Desembre 16, 2018

El GAL Noguera Segrià Nord impulsa que administracions, professionals i empresaris de la Noguera i el Segrià Nord coneguin el model de turisme de la Garrotxa i la Carta Europea de Turisme Sostenible

El passat dimarts 20 de març, el Consell Comarcal de la Noguera i el Consorci Grup d’Acció Local Noguera Segrià Nord van participar a una sortida a la Garrotxa dins del projecte Espais Naturals de Ponent.

Hi van assistir una trentena de persones entre alcaldes, regidors, tècnics de turisme i desenvolupament econòmic, propietaris d’allotjaments i de serveis turístics del territori del GAL Noguera Segrià Nord per conèixer de primera mà la gestió del turisme a la Garrotxa i els avantatges de l’acreditació de la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS).

La rebuda va ser a càrrec del Sr. Joan Espona, president del Consell Comarcal de la Garrotxa, i del Sr. Eduard Llorà, president de Turisme Garrotxa. Tot seguit es va fer una presentació sobre el model de gestió de Turisme Garrotxa i sobre el procés d’acreditació de la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS).

En acabar, es van fer dues visites in situ. La primera, a la Rectoria de Sant Miquel de Pineda, una empresa acreditada amb la CETS i adherida a Turisme Garrotxa, per tal de compartir experiències i conèixer el model de negoci i el funcionament de la casa rural. La segona visita va ser a la Granja Mas la Coromina, empresa adherida a Turisme Garrotxa i en procés d’acreditació de la CETS, destacada per haver aconseguit diversificar la seva activitat gràcies a l’adequació de l’espai a visites guiades per la granja i la creació d’un espai didàctic en el qual els nens i les nenes poden jugar, conèixer millor els animals de la granja, el procés de producció de la llet i ser conscients de com es produeixen els aliments i de la feina que hi ha darrere un senzill bric de llet.

Aquesta jornada ha estat organitzada en el marc del projecte Espais Naturals de Ponent, i finançada pel Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER) i el Departament d’Agricultura Ramaderia, Pesca i Alimentació.