Dissabte, Octubre 20, 2018

Els ajuntaments de Foradada i Preixens guardonats en la primera edició dels Premis de l’Administració Oberta

En el marc del Congres de Govern Digital, celebrat els dies 21 i 22 de gener a Barcelona,  i que va reunir els principals actors implicats en la reorganització de les administracions públiques en administracions obertes, innovadores i adequades als canvis tecnològics, es va celebrar la gala d’entrega de la primera edició dels Premis de l’Administració Oberta.

El Congrés, organitzat per la Generalitat i el Consorci Administració Oberta de Catalunya (AOC),va aplegar més de 1.000 participants provinents de més de 300 institucions entre ajuntaments, consells comarcals, universitats i empreses.

 

El secretari general del Departament de Governació i Relacions Institucionals, Lluís Bertran, va ser l’encarregat de lliurar els guardons que reconeixen l’esforç dut a terme pels ajuntament catalans en la implantació i ús dels serveis d’administració oberta entre la ciutadania i les empreses. Els guardons es van concedir en base a l’avaluació realitzada en el 14è informe sobre administració electrònica elaborat per l’Administració Oberta de Catalunya. Aquest informe recull, entre d’altres, aspectes com ara si el web municipal ofereix tramitació electrònics; si té seu electrònica i tauler electrònics d’edictes, si els proveïdors hi poden dipositar factures electròniques o rebre notificacions electròniques; o bé si l’ajuntament intercanvia dades telemàticament amb altres administracions.

Els ajuntaments lleidatans de Foradada i Preixens van ser premiats i van compartir la primera posició en la categoria d’ajuntaments de menys de 1.000 habitants. També van ser mencionats els ajuntaments lleidatans de Lladurs, en la categoria de menys de 1.000 habitants, i l’ajuntament de Tremp, en la categoria entre 5.001 i 20.000 habitants.

Els ajuntaments guardonats en les diverses categories van ésser els següents:

  • Més de 50.000 habitants: Terrassa, Viladecans, El Prat de Llobregat, Mollet del Vallès, Barcelona, Cerdanyola del Vallès, Granollers, Mataró, Manresa i Reus.
  • Entre 20.001 i 50.000 habitants: Manlleu, Sant Feliu de Llobregat, Cambrils, Castellar del Vallès, Esplugues de Llobregat, Santa Perpètua de Mogoda, El Masnou, Salt, Vic i Igualada.
  • Entre 5.001 i 20.000 habitants: Malgrat de Mar, Vilanova del Camí, Masquefa, Parets del Vallès, Torelló, Llinars del Vallès, Santa Maria de Palautordera, Tremp, Sant Fost de Campsentelles i Polinyà.
  • Entre 1.001 i 5.000 habitants: Avinyó, Folgueroles, Callús, Sant Hipòlit de Voltregà, Avià, Sant Cebrià de Vallalta, Santa Pau, Santa Eulàlia de Riuprimer, Santa Maria d'Oló i Juneda.
  • Menys de 1.000 habitants: Fora dada, Preixens, Montclar, Pont de Molins, Gisclareny, Lladurs, Sant Feliu Sasserra, Barberà de la Conca, Sant Quirze Safaja i Veciana.