El curs 2000-2001 es van iniciar les Aules Universitàries a la Noguera, organitzades per diverses entitats i associacions de Balaguer, amb l'objectiu d'oferir a la població adulta de Balaguer i comarca (majors de 25 anys) la possibilitat de rebre una formació permanent, continuada i de qualitat que els permetés adquirir nous coneixements, ampliar el seu nivell cultural i participar activament en la vida ciutadana de Balaguer i comarca.

En vista de les dificultats que comportava l'organització i gestió de tot un curs acadèmic, l'organització va oferir que fos l'administració -Consell Comarcal de la Noguera i Ajuntament de Balaguer- qui es fes càrrec d'organitzar-les i gestionar-les.

Així doncs, el curs següent (2003-2004), les van començar a organitzar i coordinar el Consell Comarcal de la Noguera, l'Ajuntament de Balaguer, el Centre de Recursos Pedagògics de la Noguera i la Universitat de Lleida, modificant el criteris inicials i passant a ser unes Aules de Formació de la Noguera.

Durant aquests darrers anys, han passat per les aules un gran nombre de persones que han pogut gaudir d'aquests cursos.

OBJECTIUS

  • Els objectius són molt variats, però tots els i les alumnes pretenen que l'educació millori la seva qualitat de vida i el seu benestar individual i social. Al final de curs, es passa a l'alumnat un qüestionari per valorar i avaluar el curs en general. Les respostes a la pregunta de per què assisteixen a les Aules de Formació són diverses: "per aprendre", "pel plaer d'anar a la universitat", "per trobar-se amb gent i fer amistats", "per ocupar el seu temps", "per sortir de casa", etc. I pel que ens mostren les avaluacions sembla que gràcies a aquests programes molta gent gran ho està aconseguint.

PERSONES USUÀRIES

Les  Aules de Formació de la Noguera es defineixen com una activitat de formació integral i permanent dirigida a la població de la Noguera en general.

PROGRAMES CURS 2019-2020

- Albesa

- Artesa de Segre

- Balaguer

- Bellcaire d'Urgell

- Menàrguens

- Ponts

- Térmens

- Vallfogona de Balaguer

UBICACIÓ I CONTACTE

Tothom que vulgui inscriure's pot adreçar-se a les instal·lacions del Consell Comarcal de la Noguera o trucar al telèfon 973 448 933.