Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Servei d'Atenció Domiciliària

El Servei d'Atenció Domiciliària (SAD) és un servei organitzat i prestat per professionals qualificats que ofereix un conjunt d'accions planificades destinades a proporcionar atenció personal, ajuda domèstica i suport social en la pròpia llar. El Consell Comarcal presta aquests servei mitjançant conveni amb Fundació Pere Mata.

FUNCIONS

  • Donar suport a la llar de manera que les persones o famílies millorin el seu benestar i/o evitin un internament.
  • Potenciar l'autonomia de la persona i/o família mitjançant la seva participació en el desenvolupament de les tasques a realitzar.
  • Ajudar a millorar la relació de la família, la xarxa informal i altres grups de convivència amb la comunitat.

PERSONES USUÀRIES

Persones, famílies o grups de convivència que es troben, per motius físics, psíquics o socials, en situació de manca d'autonomia temporal o permanent, de negligència o incapacitat per poder fer les tasques habituals de la vida quotidiana i portar un desenvolupament personal i social adequat.

FORMA D'ACCÉS

Per a accedir al SAD cal, en primer lloc, tramitar la sol·licitud de reconeixement de la situació de dependència i del dret als serveis i prestacions vinculades. Un cop resolt el grau i nivell de dependència, s'elabora el Pla Individual d'Atenció (PIA) per a cada persona mitjançant el qual s'activarà el SAD, entre d'altres prestacions i serveis.

Document Actions