Contes del Món al Centre Obert la Noguera

L'Àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera a través del Servei d'Atenció a l'Immigrant del Pla d'Immigració i del Pla d'Inclusió Social va organitzar l’activitat Contes del Món per als infants que assisteixen al Servei d'Atenció Diürna del Centre Obert de la Noguera. Els nens i nenes d'edats compreses entre 6 i 9 anys van gaudir d'una tarda de contes provinents d'arreu del món i de la història del Caga Tió.
Contes del Món és una activitat del Projecte Espai Cultures, que promou el coneixement entre cultures i la sensibilització sobre la convivència i la diversitat cultural. Durant el mes d'abril es va fer a 10 escoles de primària de la Noguera, per a infants d'educació infantil, i de cicles inicial i mitjà.
 

Xerrada sobre com cuidar la memòria a Tiurana

L'Àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera a través del PLIS i amb la col·laboració de l'Ajuntament de Tiurana, continua portant les conferències sobre neuroprevenció que ofereixen Aspid Lleida i NeuroLleida, a les poblacions petites de la comarca per arribar a tota la gent gran de la Noguera.
Aquest dissabte 2 de desembre a les 17.00 h es va fer la xerrada "Gent activa, ment en forma" a Tiurana, a la qual van assistir unes 15 persones que van descobrir què és i com funciona la memòria i com es pot mantenir en forma.

Conferència "Què s'amaga dins les pantalles" a Àger

Ahir 30 de novembre els veïns i veïnes d’Àger van participar a la xerrada “Què s'amaga dins les pantalles", organitzada per l'Àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera, a través del Pla d'Inclusió Social. En la conferència, a càrrec d’ASPID,  es va explicar al participants la tipologia d’addiccions socials i a les noves tecnologies, com es converteixen en una addició i com s’ha d’actuar per prevenir-les i solucionar el problema.
Aquesta xerrada s'ha fet en dos municipis més de la comarca: a Ivars de Noguera, el 9 de novembre, i a Castelló de Farfanya, el 23 de novembre. De cara al 2018 es programaran més conferències en altres municipis, i el 8 de febrer es farà a Vallfogona de Balaguer a la Sala d'Actes de l'Ajuntament.
Aquest programa dels Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera s’emmarca dins l’activitat de l’Àrea de Drogodependències i forma part de l’esforç que el Consell Comarcal fa per arribar a la població que viu en nuclis més allunyats de les poblacions grans, on hi ha menys oferta d'activitats i serveis adreçats a aquest col·lectiu.

Pàgina 1 de 49