Finalitza el curs de gestió emocional del Punt de Voluntariat de la Noguera

El dissabte 12 de maig va finalitzar el curs  “Gestió emocional: el paper de la intel·ligència emocional en el creixement personal”, organitzat per l’Àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera a través del Punt de voluntariat de la Noguera. El curs ha tingut una durada de 20 hores que s’han impartit els dissabtes 21 i 28 d’abril, 5 i 12 de maig de 9.00 a 14.00 hores, a la sala Maria Rúbies del Consell Comarcal de la Noguera.
El curs s’ha adreçat a professionals i persones interessades en la gestió emocional com a desenvolupament professional i personal, i ha comptat amb la participació de 35 persones, que van valorar molt positivament aquesta acció formativa i amb interès que n’hi hagi una segona edició.

30 persones han participat als cursos d’aprofitament alimentari del Consell Comarcal de la Noguera

L'Àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera, a través del Projecte Àgape i el Pla d'Inclusió Social, han organitzat el primer Curs d'Aprofitament Alimentari d'aquest any 2018. Aquests cursos s'organitzen dos vegades a l'any des de 2015, i estan destinats a persones i famílies receptores d'aliments del Projecte Àgape que vénen derivades tant de Serveis Socials, com de Creu Roja i Càritas.
Aquest curs s'imparteix al Centre Obert La Noguera, i la intenció és anar-lo repetint perquè totes les famílies que reben aliments puguin participar-hi. En aquesta edició hi han participat 30 persones, dividides en dos grups de 15  cadascun.
El curs consta de 2 sessions per grup, els dies 7 i 14 de maig el primer grup, i els dies 9 i 16 de maig el segon.
En la primera sessió tècnics d'Àgape i del PLIS van parlar de l'aprofitament i el malbaratament alimentaris, i també dels supermercats i dels productes, i un nutricionista va explicar la piràmide nutricional, hàbits d'alimentació saludable, i emmagatzematge i conservació dels aliments. La segona sessió la va impartir una cuinera que va facilitar algunes receptes bàsiques de plats amb aquells aliments que habitualment s'obtenen a Àgape i als Bancs d'Aliments, i també va explicar alguns trucs culinaris per aprofitar els aliments sobrants.

Comença el primer curs d’aprofitament alimentari del 2018

El dilluns 7 de maig va començar el primer curs d’aprofitament alimentari del 2018 que des de l’any 2015 organitza l'Àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera, a través del Projecte Àgape i el Pla d'Inclusió Social.
Aquest curs es fa dos vegades a l'any i s’adreça a persones i famílies receptores d'aliments del Projecte Àgape que vénen derivades tant de Serveis Socials, com de Creu Roja i Càritas.
En el curs que va començar ahir al Centre Obert La Noguera, hi participen 30 persones distribuïdes en dos grups de 15 persones. El curs consta de 2 sessions per grup, els dies 7 i 14 de maig el primer, i els dies 9 i 16 de maig el segon. En la primera sessió, tècnics d'Àgape i del PLIS parlaran de l'aprofitament i el malbaratament alimentaris, i dels supermercats i dels aliments, i un nutricionista explicarà la piràmide nutricional, hàbits d'alimentació saludable, i com emmagatzemar i conservar els aliments. En la segona sessió, un cuiner professional ensenyarà algunes receptes de plats basats en els aliments que habitualment s'obtenen a Àgape i als Bancs d'Aliments, i també explicarà alguns trucs culinaris per aprofitar els aliments sobrants.

Pàgina 1 de 58