«L’impacte del naixement: cuidant la mare, cuidant el nadó»

El Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç dels Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera ha organitzat la jornada de salut mental perinatal «L’impacte del naixement: cuidant la mare, cuidant el nadó», el dia 20 d’octubre de 2017 a la Sala d’Actes de l’Hospital Arnau de Vilanova de les 8.30 h a les 18.00 h.
Des de l’experiència al CDIAP, l’equip interdisciplinar ha observat com l’etapa que envolta el naixement és d’una gran transcendència en termes de salut física, emocional i mental, a curt i llarg termini, atès que alguns dels problemes físics, emocionals, cognitius i socials que apareixen en altres moments del desenvolupament sovint tenen el seu origen en allò que va passar en aquell període.

La jornada parlarà sobre com afecten les emocions durant l’embaràs, el part, les primeres experiències de vida, en l’establiment i tipus de vincle, a càrrec d’experts en cada àmbit, com la Dra. Crispi, la Dra. Olza, el Dr. Solé, la Dra. Ortiz, el Dr. Domingo i la psicòloga Maria Emilia Dip. A la tarda es clausurarà la jornada amb una conferència per part de l’equip del CDIAP la Noguera sobre salut mental perinatal i CDIAP.
La jornada va adreçada a qualsevol professional que està en contacte directament amb infants i família (llevadors, ginecòlegs, metges, infermeres, mestres de l’escola bressol i infantil, professionals dels CDIAP) i també a les mateixes famílies.  A data d’avui s’han formalitzat 160 inscripcions, que és l’aforament màxim de la sala, i n’han quedat en llista d’espera una cinquantena. Més informació prement la imatge.

Curs Masculinitats i Feminitats: com abordar la diversitat sexual i afectiva en infants i joves

El Servei d'Atenció Integral (SAI) per a persones LGBTI del Consell Comarcal de la Noguera ha organitzat el curs Masculinitats i Feminitats, la construcció de les identitats i relacions de gènere per oferir eines i recursos per abordar la diversitat sexual i afectiva en infants i joves, tot desmuntant mites i prejudicis i reconeixent diferències, perquè tot infant i jove mereix un tracte digne i respectuós.

Aquesta formació s’adreça a professionals de centres i serveis educatius, sanitaris, policials, de serveis socials, de serveis especialitzats en infants i joves, i altres professionals que hi tinguin interès. Per garantir la compatibilitat d’horaris, se’n farà dos edicions, la primera el dimarts 17 d’octubre de 2017 i la segona el dissabte 28 d’octubre, totes dos de les 9.00 a les 14.00 h, a la sala d’actes del Consell Comarcal de la Noguera.
La formació anirà a càrrec de Paco Abril, llicenciat en Ciències Polítiques i Sociologia (UAB); doctor en Societat de la Informació i Coneixement (UOC); professor de la Facultat d’Educació i Psicologia de la Universitat de Girona i investigador en projectes relacionats amb el gènere, la masculinitat, la coeducació, la conciliació de la vida laboral i familiar, el neoliberalisme i l’activisme.
L’assistència és gratuïta, però cal inscripció prèvia al següent enllaç:
https://goo.gl/forms/PyRwXueoRxv3KtSz2

Per a més informació, adreceu-vos al Servei d'Atenció Integral (SAI) per a persones LGBTI del Consell Comarcal de la Noguera al tel. 973 448 933 o a l’a/e: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

Torna la formació en habilitats parentals a la Noguera

Sessió de la primera edició del programaL’Àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera ha posat en marxa la segona edició del Programa d’Habilitats Parentals, en el qual participaran dotze famílies. Aquest programa ofereix eines als pares i mares per manejar situacions quotidianes amb els seus fills/es, i alhora potencia aspectes decisius en la generació de les dinàmiques i relacions familiars. Els pares i mares hi adquireixen estratègies personals, emocionals i educatives que els permeten implicar-se d’una manera eficaç en la construcció d’una dinàmica de convivència familiar positiva i en el desenvolupament de models parentals adequats per a infants i joves.
El programa s’ha estructurat en 12 sessions de 2 hores de durada, en les quals es tractaran el temes següents:
- Introducció i identificació d'expectatives. Etapa evolutiva i desenvolupament.
- Necessitat d'atenció, respecte, afecte i reconeixement.
- Autoestima i assertivitat en els pares i mares.
- Autoestima i assertivitat en els fill si filles.
- Escolta activa i empatia.
- Expressió de sentiments i opinions.
- Suport parental als fills per a la resolució de problemes.
- Negociació i establiment d'acords.
- Disciplina per fomentar l'autoregulació del comportament en els fills/es.
A més, en dos de les sessions participaran els fills i les filles, per tractar la  comunicació eficaç i l'organització quotidiana de la vida familiar.

Pàgina 1 de 44