La plaça del Pou de Balaguer va ser l'escenari de l'Acte pel Dia Mundial de la Diversitat Cultural, organitzat per l'Àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera, a través del SAI (Servei d'Atenció a l'Immigrant), el dissabte 20 de maig.

Sota el títol "El Món a les teves mans", la proposta va oferir a la ciutadania un ampli ventall d'activitats com ara casetes de cultura amb tastets gastronòmics, vestuari, música i artesania típics de cultures provinents de Gàmbia, el Marroc, Andalusia, Llatinoamèrica, Romania, el Senegal, la Xina i els Països Catalans, amb la col·laboració de l'Associació Senegalesa, l'Associació Fula-do, l'Associació Gambiana i l'Associació Subsahariana, l'Associació ASIN Integració i Cultura i la Casa d'Andalusia.

També es fan fer tallers d'henna, cal·ligrafia àrab, trenetes africanes i caixa flamenca, i es va poder gaudir d’actuacions i danses com sardanes, a càrrec de la Colla Sardanista Santa Maria de les Franqueses; balls tradicionals catalans, a càrrec de l'Esbart Dansaire Castell Formós; ball de bastons, a càrrec del Ball de Bastons del Casal Pere III; sevillanes, a càrrec de l'Hermandad Rociera; cant flamenc, a càrrec de la Penya Flamenca Duende y Pureza de Lleida i la Casa d'Andalusia de Balaguer; reggae africà, a càrrec del cantant Amdy Fall, i per a la quitxalla Contacontes del Món, a càrrec de Neus Caballé. A més també hi va haver l’exposició «Més que un Joc», per experimentar la socialització entre diferents cultures a través del joc. Amb la jornada van passejar-se per la plaça del Pou més d'un centenar de persones i es va fer visible la diversitat cultural de la ciutat. A més, va ser el marc idoni on es van conèixer les diferents entitats de col·lectius immigrants i entitats culturals que treballen dia a dia per afavorir la convivència.