Diumenge, Setembre 23, 2018

Jornades

Set anys d'Horts Comunitaris a Balaguer

L'Àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera, a través del Pla d'Inclusió Social de la Noguera, ha tornat a posar en marxa per 7è any consecutiu una nova temporada del projecte Cultiva't, Horts Comunitaris.
Enguany se'n beneficiaran 12 famílies. D'aquestes, 8 participen per primera vegada en el Cultiva't, i han estat seleccionades des dels Serveis Socials d'Atenció Primària.  Les altres 4 famílies repeteixen en el projecte.
El dia 13 de març es va fer la reunió de presentació de tots els participants. Les famílies hauran d'aprendre a cultivar la terra i a treballar en un espai comú, concretament als Horts Urbans de l'Associació Slow Food, com l'any passat,  i comptaran amb un tècnic de Slow Food que donarà suport i assessorament continuat als hortolans.
El projecte dels Horts Comunitaris és una oportunitat per a persones en situació d'atur de llarga durada, demandants d'ajuts socials i en risc d'exclusió social,  d'obtenir una font complementària d'aliments naturals per a tota la família i també de disposar d'un espai de treball on desenvolupar una activitat laboral, que en moltes ocasions contribueix en una major estabilitat emocional i psicològica.
Amb els Horts Comunitaris s'evita que l'ajuda que rep la població més necessitada es limiti exclusivament al repartiment d'aliments i a l'assignació de recursos econòmics, per prevenir dinàmiques caritatives i actituds passives entre les persones beneficiàries, i fomentar així que s'impliquin de forma activa en la millora de la seva situació.