Diumenge, Setembre 23, 2018

Jornades

Trobada de persones voluntàries del projecte Àgape

Aquest divendres 31 de març ha tingut lloc una trobada de les entitats i de les persones voluntàries que contribueixen a fer possible el projecte Àgape-Aliments Solidaris de la Noguera.
La presidenta del Consell Comarcal, Concep Cañadell, ha agraït a totes les entitats i persones voluntàries la seva col•laboració i, especialment, el seu compromís solidari amb Àgape, que es visibilitza en la seva implicació amb la feina del dia a dia.
Les entitats referents del Programa Àgape són el Consell Comarcal de la Noguera, Càritas i Creu Roja, que gestionen i tiren endavant el dia a dia d’aquest banc d’aliments solidaris de Balaguer  i la Noguera. També destaquen com a col·laboradors essencials La Caixa i l’Ajuntament de Balaguer. A més a més, hi tenen un paper important totes les escoles i instituts de Balaguer, L’Estel, el Grup de Monitors Lluís Garrofé, i aquest any per primer cop la Comunitat Islàmica de Balaguer, ja que tots ells amb les seves recollides d’aliments han contribuït a poder ampliar el nombre de persones beneficiàries.
El director dels Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera, Josep Lluís Bonet, ha exposat el balanç de l’any 2016 del projecte Àgape, que es resumeix en un total de 1.499 persones beneficiàries, totes elles derivades dels Serveis Socials, de Càritas o de Creu Roja, que treballen de manera coordinada. Pel que fa al volum d’aliments, s’han distribuït un total de 130.840 Kg, i d’aquests 54.494 provenien de les campanyes de recapte i altres col·laboracions, com donacions de particulars, d’empreses, de supermercats de Balaguer i altres entitats. La resta de quilos provenien de la Unió Europea. Tots aquests aliments es distribueixen al Centre de Distribució d’Aliments de Balaguer, ubicat al carrer Girona.