Dimecres, Setembre 19, 2018

Jornades

La diversitat cultural emplena la plaça del Pou de Balaguer

La plaça del Pou de Balaguer va ser l'escenari de l'Acte pel Dia Mundial de la Diversitat Cultural, organitzat per l'Àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera, a través del SAI (Servei d'Atenció a l'Immigrant), el dissabte 20 de maig.

Sota el títol "El Món a les teves mans", la proposta va oferir a la ciutadania un ampli ventall d'activitats com ara casetes de cultura amb tastets gastronòmics, vestuari, música i artesania típics de cultures provinents de Gàmbia, el Marroc, Andalusia, Llatinoamèrica, Romania, el Senegal, la Xina i els Països Catalans, amb la col·laboració de l'Associació Senegalesa, l'Associació Fula-do, l'Associació Gambiana i l'Associació Subsahariana, l'Associació ASIN Integració i Cultura i la Casa d'Andalusia.

També es fan fer tallers d'henna, cal·ligrafia àrab, trenetes africanes i caixa flamenca, i es va poder gaudir d’actuacions i danses com sardanes, a càrrec de la Colla Sardanista Santa Maria de les Franqueses; balls tradicionals catalans, a càrrec de l'Esbart Dansaire Castell Formós; ball de bastons, a càrrec del Ball de Bastons del Casal Pere III; sevillanes, a càrrec de l'Hermandad Rociera; cant flamenc, a càrrec de la Penya Flamenca Duende y Pureza de Lleida i la Casa d'Andalusia de Balaguer; reggae africà, a càrrec del cantant Amdy Fall, i per a la quitxalla Contacontes del Món, a càrrec de Neus Caballé. A més també hi va haver l’exposició «Més que un Joc», per experimentar la socialització entre diferents cultures a través del joc. Amb la jornada van passejar-se per la plaça del Pou més d'un centenar de persones i es va fer visible la diversitat cultural de la ciutat. A més, va ser el marc idoni on es van conèixer les diferents entitats de col·lectius immigrants i entitats culturals que treballen dia a dia per afavorir la convivència.