Dimecres, Desembre 12, 2018

Jornades

40 famílies participen al Curs d'aprofitament alimentari

L'Àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera, a través del Pla d'Inclusió Social i el Projecte Àgape Aliments Solidaris de la Noguera, ha organitzat per primera vegada aquest 2017 el Curs d'Aprofitament Alimentari destinat a 40 famílies receptores d'aliments que vénen derivades dels Serveis Socials. Aquest curs s'ha impartit al Centre Obert La Noguera, els dies 13 i 20 de novembre un grup de 20 persones, i el 20 i 22 de novembre un altre grup de 20 persones més, de 10.00 h a 12.00 h.

El curs es desenvolupa en dos sessions. La primera sessió consta de dos parts: a la primera tècnics d'Àgape i del PLIS i el director de Caritas Parroquial de Balaguer, van explicar el Projecte Àgape, en què cosisteix i com funciona, i van parlar sobre els conceptes d'aprofitament i malbaratament alimentaris, i també dels supermercats i dels productes que s'hi venen. I en la segona part, un nutricionista va explicar la piràmide nutricional, els hàbits d'alimentació saludable, l'emmagatzematge i conservació dels aliments i la diferència entre data de caducitat i data de consum preferent.

En la segona sessió un cuiner professional va facilitatr algunes receptes bàsiques de plats amb aquells aliments que habitualment es distribueixen a Àgape i als Bancs d'Aliments, i totes les persones assistents van participar al taller de cuina fent Torrades de Santa Teresa, Arròs amb llet, Empanades de tonyina, tomata i arròs, i Rotlles de llenties i arròs farcits.