Dimecres, Desembre 12, 2018

Jornades

1a Jornada d’Associacions de Dones de la Noguera

El Consell Comarcal de la Noguera va organitzar el 18 de novembre la 1a Jornada d’Associacions de Dones de la Noguera, amb l’objectiu de potenciar i canalitzar de manera participativa les actuacions en polítiques de dones de l’entitat.
La presidenta del Consell Comarcal, Concep Cañadell, va obrir la jornada que va comptar amb la participació de representants de 12 associacions de dones d’Albesa, Artesa de Segre, Balaguer (2), Bellcaire d'Urgell, Menàrguens, Preixens, la Sentiu de Sió, Torrelameu, Vallfogona de Balaguer, les Ventoses i Vilanova de Meià.
En el decurs de la jornada, la tècnica del Servei d'Informació i Atenció a les Dones els va explicar el SIAD i les funcions  i recursos de què disposa, al qual es poden adreçar per fer les demandes que considerin oportunes, ja sigui com a associació o a títol individual. El director dels Serveis Socials també va explicar els diferents serveis que en aquesta àrea ofereix el Consell Comarcal.
Després de la part explicativa, es van fer dos propostes. La primera, crear el Consell de Dones de la Noguera per treballar en el desenvolupament del II Pla de Polítiques de Dones de la Noguera (2016-2019).
La segona proposta va ser recuperar les trobades anuals de les associacions de dones de la Noguera que ja s'havien fet anys enrere, perquè s'entenia que són uns espais on les associacions poden compartir experiències i idees, i expressar les seves inquietuds. L'Associació de Dones les Àguedes de Torrelameu es va oferir per ser l'organitzadora de la Trobada per al 2018.
Per acabar, les associacions de dones que van participar a la jornada es van presentar entre elles i van compartir experiències i activitats.
La presidenta del Consell Comarcal de la Noguera, Concep Cañadell, va fer una valoració molt positiva de la trobada, sobretot per la bona resposta participativa i la predisposició a col·laborar de les associacions de dones de la comarca.