Dissabte, Gener 19, 2019

Jornades

Curs sobre aprofitament alimentari

L'Àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera a través del Pla d'Inclusió Social (PLIS), durant el mes de maig ha impartit el Curs d'Aprofitament Alimentari, els dilluns, dimecres i divendres a les instal·lacions del Centre Obert La Noguera del barri del Firal. El curs ha estat un èxit i els 60 participants derivats tant dels Serveis Socials del Consell Comarcal, com de Creu Roja i Càritas, asseguren que han après moltes coses sobre malbaratament i aprofitament d'aliments.
El curs ha constat de 4 sessions. En la primera, tècnics d'Àgape i del PLIS van parlar de l'aprofitament i el malbaratament alimentaris i també dels supermercats i dels productes. En la segona sessió un nutricionista va explicar la piràmide nutricional, hàbits d'alimentació saludable, i emmagatzematge i conservació dels aliments.

La tercera sessió la va impartir un cuiner professional que va ensenyar algunes receptes bàsiques de plats amb aquells aliments que habitualment s'obtenen a Àgape i als Bancs d'Aliments. En la quarta i última sessió dos voluntàries d'Àgape van explicar alguns trucs culinaris per aprofitar els aliments sobrants i la tallerista del projecte Cultiva't Horts Comunitaris va ensenyar a fer un pa de pessic de verdures amb paella i sense forn.

La intenció és repetir el curs perquè totes les famílies que reben aliments puguin participar-hi.