NOVA PEDALADA DE LA SETMANA DE LA MOBILITAT SOSTENIBLE

Com ja venim fent en els darrers anys, el municipi de Térmens ens hem adherit a la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura. Sota el lema 'Fem el carrer més nostre', la Setmana del 2014 proposa una cerca de noves formes de mobilitat, allunyar-nos del domini absolut del cotxe particular, cap a un transport més sostenible, segur i saludable. Canviant la nostra manera de desplaçar-nos podem augmentar els nostres nivells d’activitat física, contribuir a millorar la qualitat de l’aire que respirem a les ciutats i ajudar a prevenir els accidents de trànsit. Escollir el transport públic col·lectiu per anar a la feina, caminar o moure’s en bicicleta per anar de compres en comptes d’agafar el cotxe pot ser una bona forma de protegir i millorar la salut.


Els objectius principals de la Setmana són els següents:

  • Estimular un comportament ciutadà, en relació amb l’ús del vehicle, compatible amb el desenvolupament urbà sostenible, en particular amb la protecció de la qualitat de l’aire, la prevenció d'accidents de trànsit, la reducció d’emissió de gasos que provoquen l’efecte hivernacle i el consum racional dels recursos energètics.
  • Sensibilitzar la ciutadania sobre els impactes ambientals del transport i informar-la sobre les seves diferents modalitats.
  • Impulsar l’ús dels mitjans de transport sostenibles i, en particular, el transport públic, la bicicleta, la mobilitat a peu i els vehicles elèctrics.
  • Potenciar un retrobament de la ciutadania amb la ciutat, la seva gent i el seu patrimoni cultural, en un entorn saludable i relaxat.
  • Reflexionar sobre com afecta a la nostra salut l’ús excessiu del transport motoritzat. Per una banda, la contaminació atmosfèrica i la congestió que generen tenen un impacte negatiu sobre els sistemes respiratori i cardiovascular. Per una altra, propicien el sedentarisme i la inactivitat física.cartell

TALLER PER A EXERCITAR LA MEMÒRIA


dibuixEl passat dia 22 d'agost va tenir lloc a la Sala d'actes de l'Ajuntament una conferència a càrrec de Sheila Aguilar, neuropsicòloga, sobre els tipus de memòria i com entrenar-la.

Aquesta xerrada va ser la base per començar un taller per tal de treballar la memòria. Aquest taller tindria lloc un parell d'hores un dia a la setmana. La durada total d'aquest curs seria des de l'octubre fins a finals del mes de maig i es procuraria fer un seguiment personalitzat segons les necessitats de cada persona participant al taller. Tindria lloc als baixos de l'Ajuntament, a l'antiga Mediateca.

El preu del curs seran 25 euros per persona i mes i us podeu apuntar a les oficines de l'ajuntament fins el dia 19 d'aquest mes de setembre.

APUNTEU-VOS A DIBUIXAR!!!!

cartell

Pàgina 1 de 36