TÉRMENS TAMBÉ VA AL PALAU DE LA GENERALITAT EN SUPORT A LA CONSULTA DEL 9N

Més de 800 alcaldes, o en alguns cas regidors, van anar el passat dissabte dia 5 al Palau de la Generalitat per tal de fer entrega del certificats dels acords de ple en suport a la consulta del 9 de novembre promoguts per l'Associació Catalana de Municipis i l'Associació de Municipis per la Independència. Térmens també hi va ser.

L'acte va començar a l'Ajuntament de Barcelona, on l'alcalde Xavier Trias va donar la benvinguda a tots els assistents a les 11 del matí, i després, travessant la Plaça de Sant Jaume enmig d'un nombrós grup de gent que hi donava suport, es va passar cap al Palau de la Generalitat, a fer entrega dels acords al president de la Generalitat, que estava acompanyat per una delegació de la mesa del Parlament encapçalada per la presidenta Núria de Gispert.

Un cop feta l'entrega, es va procedir als parlaments de les autoritats, es va cantar Els Segadors i es va fer una foto conjunta de tothom al pati dels Tarongers, per immortalitzar un acte que, a més de força emocionant, va ser sobretot una demostració d'unió al voltant d'un acte tan democràtic com és poder expressar a les urnes la voluntat d'un poble.

foto foto

foto foto

foto

TÉRMENS ES MANIFESTA PER LA CONSULTA DEL 9N

Térmens, com un gran nombre d'ajuntaments del nostre país, s'ha afegit a la mobilització en favor de la Consulta del 9 de novembre i contra les resolucions del Tribunal Constitucional que suspenen tant la Llei de Consultes com el decret que autoritzava la mateixa Consulta per tal que el poble de Catalunya es pugui pronunciar sobre el seu futur.

cartell   cartell

En l'acte s'ha llegit el següent manifest:

manifest

foto

 

foto

foto

 

 

NOVA PEDALADA DE LA SETMANA DE LA MOBILITAT SOSTENIBLE

Com ja venim fent en els darrers anys, el municipi de Térmens ens hem adherit a la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura. Sota el lema 'Fem el carrer més nostre', la Setmana del 2014 proposa una cerca de noves formes de mobilitat, allunyar-nos del domini absolut del cotxe particular, cap a un transport més sostenible, segur i saludable. Canviant la nostra manera de desplaçar-nos podem augmentar els nostres nivells d’activitat física, contribuir a millorar la qualitat de l’aire que respirem a les ciutats i ajudar a prevenir els accidents de trànsit. Escollir el transport públic col·lectiu per anar a la feina, caminar o moure’s en bicicleta per anar de compres en comptes d’agafar el cotxe pot ser una bona forma de protegir i millorar la salut.


Els objectius principals de la Setmana són els següents:

  • Estimular un comportament ciutadà, en relació amb l’ús del vehicle, compatible amb el desenvolupament urbà sostenible, en particular amb la protecció de la qualitat de l’aire, la prevenció d'accidents de trànsit, la reducció d’emissió de gasos que provoquen l’efecte hivernacle i el consum racional dels recursos energètics.
  • Sensibilitzar la ciutadania sobre els impactes ambientals del transport i informar-la sobre les seves diferents modalitats.
  • Impulsar l’ús dels mitjans de transport sostenibles i, en particular, el transport públic, la bicicleta, la mobilitat a peu i els vehicles elèctrics.
  • Potenciar un retrobament de la ciutadania amb la ciutat, la seva gent i el seu patrimoni cultural, en un entorn saludable i relaxat.
  • Reflexionar sobre com afecta a la nostra salut l’ús excessiu del transport motoritzat. Per una banda, la contaminació atmosfèrica i la congestió que generen tenen un impacte negatiu sobre els sistemes respiratori i cardiovascular. Per una altra, propicien el sedentarisme i la inactivitat física.cartell

Pàgina 1 de 37