Dissabte, Gener 19, 2019

El municipi

Térmens és un municipi situat a la comarca de la Noguera (província de Lleida), al límit amb el Segrià i el Pla d'Urgell, estès a l'esquerra del riu Segre a 208 metres d'altitud.

El terme municipal és de 27'37Km2 i limita amb els termes de Balaguer (nord-oest); amb Vallfogona de Balaguer (nord); amb Menàrguens (ponent); amb Linyola i Els Arcs (llevant); amb Bellvís (al migdia -seguint el curs del riu Corb-); i amb Vilanova de la Barca (sud).

Térmens es troba ben bé al mig de la plana d'Urgell. Les partides que formen el terme són La Coma, La Plana, Sitjota, Barret Picat, Tossal del Roig, Roca d'Ambou, Pous, Horta Vella, El Vedat, Eral, Sot del Fusté, Tossal de la Bassa, Boga, Horta Nova, El Comú, L'Estanyot, Cap del Terme, Paradet, La Figuera, Tossal del Moreno, Miralbó, Bovera i Gabernera.

Aquest terme és travessat per alguns vells camins; el de Barret Picat, el camí vell de Bellcaire, el dels Arcs i el de Linyola entre altres.

Pel que fa al casc urbà, aquest es troba entre el riu Segre i la carretera comarcal C13, encara que una bona part del terme estigui situat a l'altra banda de la transitada carretera.

A part de la carretera comarcal de Lleida a Puigcerdà, també hi ha la carretera la local de Mollerussa a Térmens i la línia de ferrocarril de Lleida a La Pobla de Segur. L'important canal de FECSA, per a usos elèctrics, travessa el nucli urbà de la vila.