Dissabte, Gener 19, 2019

Inauguració de les obres de restauració de la portalada de l'església de Sant Salvador

El diumenge 29 de juny va tenir lloc la inauguració de les obres de restauració de la portalada románica-gòtica de l'església de Sant Salvador de Vilanova de Meià presidida per l'Arquebisbe d'Urgell i Copríncep d'Andorra, Mn. Joan-Enric Vives.

L'Arquebisbe d'Urgell fou rebut per les autoritats assistents, l'alcalde de la població, Xavier Terré, el director dels Serveis Territorials del Departament de Cultura a Lleida, Josep Borrell, el Subdirector General de Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya, Manuel Rueda, el rector de la pàrroquia Mn. Antoni Pich i la Delegada diocesana de Patrimoni Cultural del Bisbat d'Urgell, Clara Arbués.

 

Seguidament, tingueren lloc els parlaments davant la portalada restaurada, on es destacà la importància de les diverses intervencions dutes a terme a l'església incloses dins el programa "Romànic Obert" de la Generalitat de Catalunya, l'Obra Social "La Caixa" i el Bisbat d'Urgell. Per la seva part, l'arquitecte Ramon M. Puig i el restaurador Ramon Solé, explicaren al públic assistent els detalls més rellevants de les actuacions realitzades en aquest temple que data dels segles XIII-XIV i que fou declarat monument històric-artístic de caràcter nacional pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, el 20 de juliol de 1984.

En l'Eucaristia que se celebrà a continuació, Mons. Joan-Enric va fer pal.lès el gran agraïment als fidels que hi havia a l'església i felicità al poble per aquesta recent restauració. En acabar, es va servir un refrigeri per tots els assistents a l'acte d'inauguració.

Foto del moment de l'Eucarístia

 

Foto de la inauguració en el moment del refrigeri