El diumenge 29 de juny va tenir lloc la inauguració de les obres de restauració de la portalada románica-gòtica de l'església de Sant Salvador de Vilanova de Meià presidida per l'Arquebisbe d'Urgell i Copríncep d'Andorra, Mn. Joan-Enric Vives.

L'Arquebisbe d'Urgell fou rebut per les autoritats assistents, l'alcalde de la població, Xavier Terré, el director dels Serveis Territorials del Departament de Cultura a Lleida, Josep Borrell, el Subdirector General de Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya, Manuel Rueda, el rector de la pàrroquia Mn. Antoni Pich i la Delegada diocesana de Patrimoni Cultural del Bisbat d'Urgell, Clara Arbués.

 

Seguidament, tingueren lloc els parlaments davant la portalada restaurada, on es destacà la importància de les diverses intervencions dutes a terme a l'església incloses dins el programa "Romànic Obert" de la Generalitat de Catalunya, l'Obra Social "La Caixa" i el Bisbat d'Urgell. Per la seva part, l'arquitecte Ramon M. Puig i el restaurador Ramon Solé, explicaren al públic assistent els detalls més rellevants de les actuacions realitzades en aquest temple que data dels segles XIII-XIV i que fou declarat monument històric-artístic de caràcter nacional pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, el 20 de juliol de 1984.

En l'Eucaristia que se celebrà a continuació, Mons. Joan-Enric va fer pal.lès el gran agraïment als fidels que hi havia a l'església i felicità al poble per aquesta recent restauració. En acabar, es va servir un refrigeri per tots els assistents a l'acte d'inauguració.

Foto del moment de l'Eucarístia

 

Foto de la inauguració en el moment del refrigeri