al contingut a la navegació Informació de contacte

15 iniciatives rebran les subvencions Leader  2020 per crear, ampliar i millorar empreses a la Noguera i el Segrià Nord

La inversió prevista d’aquests projectes és de més de 2.400.000 euros.

DIMECRES 14 JULIOL 2021

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha resolt en data 5 de juliol de 2021 aprovar els expedients que rebran l’Ajut Leader de la convocatòria 2020 per a les inversions que afecten a la zona del Consorci GAL Noguera Segrià Nord. Aquests projectes preveuen fer una inversió total de més de 2.400.000 euros al territori. Les ajudes concedides van d’entre un 20% a un 40% de la inversió elegible, i suposaran un total 642.269,84 euros que rebran els projectes del territori en concepte de subvenció.

En la convocatòria 2020 es van presentar un total de 34 sol·licituds, de les quals se n’han aprovat 14 d’iniciativa privada i 1 de pública. De les empreses, 3 pertanyen al sector agroalimentari, 3 són projectes turístics i 8 a altres sectors; a més, 2 d’aquests projectes empresarials són de nova creació.

Els municipis on es realitzaran les inversions d’iniciativa privada són Albesa, Artesa de Segre, Balaguer, Cabanabona, Corbins, Montgai, Pradell de Sió (Preixens), Vallfogona de Balaguer, Vilanova de l’Aguda i Vilanova de la Barca. Pel que fa a la iniciativa pública, la inversió es realitzarà a Os de Balaguer.

El programa LEADER és un ajut del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural adreçat a empreses i persones emprenedores de territoris rurals que vulguin fer inversions per crear una empresa o bé per ampliar o millorar-ne una que ja estigui en funcionament.

L'objectiu d'aquests ajuts és fomentar la diversificació econòmica en les zones rurals i el seu desenvolupament econòmic i social. D’aquesta manera es pretén crear més ocupació al territori, afavorir els joves emprenedors i emprenedores, mitigar el canvi climàtic, protegir els recursos naturals i patrimonials de la zona, i impulsar la innovació de les empreses del territori.

La propera convocatòria d’ajuts Leader es publicarà l’últim trimestre de 2021. Per tal d’acompanyar les empreses en la sol·licitud de l’ajut i durant tota la tramitació de l’expedient s’organitzen sessions informatives i també assessoraments individualitzats, en els quals, entre d’altres, s’explica el funcionament i el requisits de la subvenció, així com la resolució de dubtes. Les properes jornades s’han programat per als dies 26 i 27 de juliol. Per veure el calendari complet de sessions programades i inscriure-s’hi cal adreçar-se a www.noguerasegrianord.cat a l’apartat d’Ajuts Leader.

Qualsevol persona interessada a demanar informació pot adreçar-se al telèfon 973 448 933, extensió 3 (Programa Leader).