al contingut a la navegació Informació de contacte

“A la Noguera fem festes sostenibles”: guia per reduir els impactes ambientals de les festes

Portada de la guia "A la Noguera fem festes sostenibles"
Portada de la guia "A la Noguera fem festes sostenibles"

DIMARTS 25 JULIOL 2023

L’Àrea de Residus del Consell Comarcal de la Noguera ha publicat una guia per reduir l’impacte ambiental de les festes i fires que s’organitzen a la comarca.

Amb el títol “A la Noguera fem festes sostenibles” la guia s’adreça a ajuntaments i entitats de la comarca que organitzen esdeveniments que apleguen un nombre elevat de persones.

La guia s’estructura en 3 parts: abans, durant i després de l’esdeveniment, i s’hi donen instruccions i recomanacions per reduir l’impacte ambiental que pugui generar la festa, tant pel que fa a la generació i gestió de residus, com a aspectes d’estalvi de recursos naturals i eficiència energètica.

Editada en format digital, es trametrà als ajuntaments de la comarca i es publicarà a la web del Consell Comarcal de la Noguera.

 

Els objectius de la guia són:

- evitar la generació de residus derivada de la realització de festes i altres esdeveniments.

- millorar la gestió dels residus  generats

- conscienciar la ciutadania sobre la importància de la prevenció i recollida selectiva de residus en la celebració d’actes festius i esdeveniments públics.

- incloure criteris de sostenibilitat en l’organització d’aquests esdeveniments.

Aquest acció s'engloba dins del "Pla Comarcal de Prevenció de Residus Municipals de la Noguera 2022-2028", redactat pels Serveis Tècnics del Consell Comarcal amb el suport de l'Agència de Residus de Catalunya.