al contingut a la navegació Informació de contacte

55 famílies de la Noguera sol·liciten el lot de bolquers de roba reutilitzables subvencionats pel Consell Comarcal de la Noguera

Aquesta setmana es comencen a distribuir els bolquers

Lliurament dels bolquers de roba a Balaguer
Lliurament dels bolquers de roba a Balaguer

DIJOUS 14 JULIOL 2022

Un total de 55 famílies de la Noguera han sol·licitat el lot de bolquers de roba reutilitzables que el Consell Comarcal de la Noguera distribueix gratuïtament dins de la campanya per fomentar l’ús d’aquests tipus bolquers.

Aquesta campanya va començar el mes de maig amb l’objectiu de reduir la generació del residus de bolquers d’un sol ús. L’Àrea de Residus del Consell Comarcal de la Noguera va organitzar diferents sessions informatives adreçades a famílies amb nadons interessades a utilitzar bolquers de roba. Se’n van fer a Balaguer, Ponts, Artesa de Segre i Albesa, i s’hi explicava els avantatges d’aquests bolquers tant per a les famílies (estalvi econòmic, menys irritacions de pell, etc.) com per a la cura del medi ambient (reducció dels residus).

Durant els propers dies es distribuiran els lots a les 55 famílies sol·licitants, que són de 18 municipis de la Noguera: Albesa, Algerri, Artesa de Segre, Balaguer, Bellcaire d’Urgell, Bellmunt d’Urgell, Camarasa, Castelló de Farfanya, Foradada, Ivars de Noguera, Menàrguens, Os de Balaguer, Ponts, la Sentiu de Sió, Térmens, Vallfogona de Balaguer, Vilanova de l’Aguda i Vilanova de Meià.

Cada lot conté 4 bolquers, 8 absorbents, 4 reforços i 100 protectors biodegradables, amb la talla de fins als 2,5 anys que ha demanat cada família receptora.

Aquesta actuació està subvencionada per l’Agència de Residus de Catalunya i s’inclou dins de les actuacions que impulsa el Consell Comarcal de la Noguera per reduir la generació de residus. Reduir-los evita els impactes i els costos que es poden generar durant la fase de producció i vida útil dels productes i els que es poden produir quan el producte esdevé un residu.