al contingut a la navegació Informació de contacte

A partir de l’abril, el servei de recollida porta a porta de la fracció verda es torna a fer un cop a la setmana

El Consell Comarcal facilitarà saques de ràfia reutilitzables per dipositar les restes vegetals

DIVENDRES 10 MARÇ 2023

Amb l’arribada de la primavera a la comarca s’incrementa la producció de restes vegetals de particulars. Per poder recollir-les de manera selectiva i ser reciclades el Consell Comarcal de la Noguera presta durant tot l’any un servei de recollida porta a porta en aquells municipis que estan adherits al servei. A partir del mes d’abril el servei incrementa la freqüència a una vegada a la setmana per poder donar cobertura a totes les peticions que es gestionen.

 

Aquest any, a més, des de l’Àrea de Residus del Consell Comarcal es lliuraran de manera gratuïta unes saques de ràfia reutilitzables de 120 litres (45x45x62cm) per dipositar les restes vegetals que hagin de ser recollides. Les restes admeses són gespa, fulles, flors, restes de plantes i de poda. El personal del servei buidarà les saques i les tornarà a deixar al lloc de recollida. Amb aquestes saques s’evitarà l’ús de bosses de plàstic d’un sol ús.

 

Per poder demanar les saques de ràfia s’ha de ser usuari del servei de recollida de la fracció verda.

 

Aquest servei es presta als municipis adherits, que són els següents:

 

Àger

Avellanes

Balaguer

Bellmunt

EMD Gerb

Foradada

Menàrguens

Os de Balaguer

Preixens

Térmens

Torrelameu

Vallfogona de Balaguer

 

Les peticions del servei de recollida i/o de les saques es pot fer per telèfon (973 448 933 – extensió 2) o per correu electrònic (residus@ccnoguera.cat). La data límit de sol·licituds de les saques és el 17 de març de 2023, inclòs, i se’n lliurarà un màxim de 2 per usuari/domicili.

 

Aquest nou impuls per millorar la recollida de restes vegetals compta amb el suport de l’Agència de Residus de Catalunya, amb una subvenció dels fons europeus Next Generation, i s’inclou dins de les actuacions previstes per a l’any 2023 per reduir la quantitat de residus i millorar-ne la gestió per equiparar les dades a les directrius europees.