al contingut a la navegació Informació de contacte

Acte institucional de la Delegació del Govern a Lleida de commemoració del Dia Internacional de les Dones a la vegueria de Lleida

Demà dijous, a les 17.15 hores, al Consell Comarcal de la Noguera

Programa acte dia 7 de març
Programa acte dia 7 de març

DIMECRES 06 MARÇ 2024

La Delegació del Govern a Lleida organitza demà dijous, dia 7 de març, la commemoració del Dia Internacional de les Dones a la vegueria, que se celebrarà a les 17.15 hores, a la Sala de plens del Consell Comarcal de la Noguera.

 

L’acte començarà amb parlaments de la vicepresidenta primera i consellera de Drets Socials, Igualtat i Joventut del Consell Comarcal de la Noguera, Maricel Segú Peralba; de la paera en cap de Balaguer, Lorena González Dios, i de la delegada del Govern, Montse Bergés Saura.

 

Posteriorment, la directora dels Serveis Territorials d’Igualtat i Feminismes, Elena Fuses Navarra, farà lectura de la declaració institucional del Dia Internacional de les Dones 2024.

 

A les 17.30 hores, la coordinadora de l'Associació de Drets Sexuals i Reproductius i de diversos grups del Consell Nacional de Dones de Catalunya, Sílvia Aldavert Garcia,  exposarà la ponència “Els drets sexuals i reproductius i el climateri. Dones referents i avenços aconseguits”. Posteriorment, a les 18.00 hores, tindrà lloc la taula rodona “Fem memòria de les dones”, moderada per la periodista Gemma Peris, al voltant de les situacions viscudes per dones que durant la dictadura en van acompanyar a altres en processos d’avortament, proves d’embaràs i/o revisions ginecològiques, i per professionals que van ser treballadores al primer centre de planificació familiar de Catalunya, l’any 1981 a Lleida. Hi participaran Mercè Ciutat Valero, historiadora i activista feminista, Teresa Estany, psicòloga i activista feminista, i Pilar Quejido, infermera i treballadora social.

 

Per cloure l’acte, a les 18.30 hores, el grup musical Krregades de Romanços farà un concert breu, al claustre del consell comarcal.

 

La commemoració comptarà amb l’assistència de la secretària de Feminismes del departament d’Igualtat i Feminismes, Montserrat Pineda Lorenzo, i del president del Consell Comarcal de la Noguera, Miquel Plensa Martínez, entre altres.