al contingut a la navegació Informació de contacte

Activitats a la Noguera pel Dia Internacional de l’Alliberament LGTBIQ+, 28 de juny de 2023

Conferència “Dones diverses”, de Diana Reig Baiget, a Torrelameu
Conferència “Dones diverses”, de Diana Reig Baiget, a Torrelameu

DIMARTS 27 JUNY 2023

Amb motiu del Dia Internacional de l’Alliberament LGBTI+, el 28 de juny, el Consell Comarcal de la Noguera, a través del Servei d’Atenció Integral (SAI) LGTBI, ha organitzat diferents activitats per visibilitzar el seu compromís amb la diversitat i la llibertat de ser i d’estimar, com també donar suport al col·lectiu LGTBI+ en les seves reivindicacions.  

La primera activitat es la conferència “Dones diverses”, de Diana Reig Baiget, advocada, activista i membre de l’entitat Transcluaviva. Es farà el dia 28 de juny, a les 19.00 h, a la Casa de la Vila de Torrelameu.

També el mateix 28 de juny els ajuntaments de la comarca que s’adhereixin a la reivindicació d’aquest dia participaran a l’activitat “Emplenem de colors la Noguera”, promoguda per l’associació Existim La Noguera. Prèviament hauran penjat en un lloc públic i visible del seu municipi una pancarta que els ha fet arribar el Consell Comarcal de la Noguera, per tal que qui vulgui fer-s’hi una foto la pugui difondre a les xarxes socials esmentant l’ID @existim.lanoguera  i l’etiqueta #SiguesQuiEts.

Les activitats clouran el divendres 30 de juny a Balaguer, les 17.30 h, amb el recorregut de la bandera commemorativa pel riu Segre, a càrrec del Club Nàutic Mig Segre; a les 18.00 h  la presentació de l’associació Existim La Noguera, a la plaça del Morter, seguida d’una xerrada històrica del col·lectiu LGTBIQ+ a càrrec de Nancy Goldstein, i una actuació musical de The Punky Unicorns al Casal Cívic i Comunitari de Balaguer.

Des del Consell Comarcal de la Noguera es manté el compromís de seguir treballant en les polítiques d'igualtat i LGTBIQ+, com a eina de transformació social cap a la plena igualtat per tal de fer valdre els drets d’aquest col·lectiu i lluitant contra qualsevol forma de masclisme, de discriminació i violència que suposa l'LGTBIfòbia en totes les seves formes.

Aquestes activitats compten amb la col·laboració de la Diputació de Lleida i  Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya.