al contingut a la navegació Informació de contacte

Ampliació a 11 municipis del servei de recollida porta a porta de cartró i paper comercial

DIVENDRES 29 ABRIL 2022

A partir d’aquest mes d’abril, ja son 11 els municipis de la Noguera que disposen del servei de recollida porta a porta del cartró i paper generat per empreses, comerços i establiments situats dins dels nuclis urbans. A Balaguer i Ponts se sumen  Àger, Algerri, les Avellanes i Santa Linya, Bellcaire d’Urgell, Camarasa, Menàrguens, Térmens, Torrelameu, Vallfogona de Balaguer, la Ràpita i l’Hostal Nou i la Codosa.

Amb la recollida porta a porta es millora el servei als comerços, empreses, bars i restaurants, etc., que d'aquesta manera no han de moure el cartró fins als contenidors, sinó que se’ls recull a la porta de l'establiment, el dia i hora establerts per cada municipi. A més, s’evita que els contenidors blaus del carrer se saturin amb cartró i es desbordin, amb les consegüents molèsties de presència de deixalles i d’ocupació de la via pública. 

Es recullen cartrons, papers, diaris, revistes, paper de regal, sobres, etc., plegats i lligats o a dins de caixes de cartró. No s’hi pot deixar plàstics d’embalatges, brics, paper d’alumini, plàstic de bombolles, porexpan, paper plastificat, caixes de fusta o de plàstic.

Aquesta actuació s’inclou dins de les accions del Consell Comarcal de la Noguera per augmentar el percentatge de residus reciclables recollits de manera selectiva per poder entrar a la cadena de gestió dels residus.