al contingut a la navegació Informació de contacte

Ampliació de la recollida porta a porta de la fracció verda

S’hi adhereixen més municipis i es planifiquen dos rutes de recollida

DIJOUS 11 GENER 2024

A partir del mes de gener, el servei de recollida porta a porta de la fracció verda que presta l’Àrea de Residus del Consell Comarcal de la Noguera augmenta la prestació del servei per satisfer la demanda creixent que ha constatat en els darrers mesos i l’ampliació del servei a més municipis.

Al 2024 s’hi han adherit els municipis d’Albesa, Algerri i Castelló de Farfanya, i són en total 18 els municipis que gaudeixen del servei. A aquest increment de municipis s’hi afegeix que des de l’Àrea de Residus del Consell Comarcal de la Noguera s’ha constatat que també ha augmentat el nombre de sol·licituds de recollida porta a porta.

Per mantenir l’eficiència del servei, s’han distribuït els pobles en dos rutes de recollida, una en dimecres i l’altra en divendres.

 

RUTA DE DIMECRES

Municipis

Dates de recollida

 

Àger 

Albesa -NOU

Algerri - NOU

les Avellanes i Santa Linya 

Castelló de Farfanya - NOU

Menàrguens 

Os de Balaguer 

Torrelameu 

 

 

 

 

17-01-2024

14-02-2024

13-03-2024

 

 

 

RUTA DE DIVENDRES

Municipis

Dates de recollida

 

Balaguer 

Bellmunt d'Urgell

Camarasa 

Gerb 

Foradada 

Penelles 

Preixens 

la Sentiu de Sió 

Térmens 

Vallfogona de Balaguer

 

 

 

 

19-01-2024

16-02-2024

15-03-2024

 

 

 La mecànica del servei és la mateixa: prèvia petició del servei al Consell Comarcal de la Noguera, cal dipositar la nit anterior les restes vegetals que hagin de ser recollides en unes saques de ràfia reutilitzables de 120 litres (45x45x62cm) gratuïtes. Les restes admeses són gespa, fulles, flors, restes de plantes i de poda. El personal del servei buidarà les saques i les tornarà a deixar al lloc de recollida. Amb aquestes saques s’evitarà l’ús de bosses de plàstic d’un sol ús.

 

Els usuaris del servei dels municipis d’Albesa, Algerri i Castelló poden demanar les saques de ràfia gratuïtes amb un màxim de 2 per usuari/domicili.

 

Les peticions del servei de recollida i/o de les saques es pot fer per telèfon (973 448 933 – extensió 2) o per correu electrònic (residus@ccnoguera.cat). Per a més informació: https://www.ccnoguera.cat/arees-i-serveis/serveis-old/serveis-persones/medi-ambient/servei-de-recollida-de-restes-vegetals-hivern-2024

La recollida de restes vegetals compta amb el suport de l’Agència de Residus de Catalunya, amb una subvenció dels fons europeus Next Generation, i s’inclou dins de les actuacions previstes per a l’any 2024 per reduir la quantitat de residus i millorar-ne la gestió a la Noguera per equiparar les dades a les directrius europees.