al contingut a la navegació Informació de contacte

Campanya informativa d’Ecovidrio als establiments d’hostaleria i restauració de Ponts i Balaguer sobre la recollida selectiva dels residus de vidre

DIMARTS 22 JUNY 2021

L’empresa Ecovidrio ha portat a terme a Ponts i a Balaguer la campanya informativa HORECA Institucional, adreçada als establiments d’hostaleria i restauració generadors de residus de vidre d’ambdós municipis per augmentar el percentatge de vidre recollit de manera selectiva.

Per fer-ho ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Ponts, la Paeria de Balaguer i el Consell Comarcal de la Noguera.

La campanya ha consistit a reunir-se amb cadascun dels establiments amb 3 objectius:

- donar la informació necessària per ajudar l’establiment a fer la correcta separació del vidre,

- oferir cubells totalment gratuïts per a separar el vidre a l’establiment mateix, i

La normativa europea va marcar com a objectiu que l’any 2020 s’hauria d’haver recollit selectivament el 50% dels residus que generem. En el cas de Ponts, al 2020 es va recollir selectivament el 44%, i en el cas de Balaguer el 33%, percentatges que són lluny del 50% europeu, i que ens fan més difícil arribar als objectius que marca la Unió Europea per al futur: 55% al 2025 i 65% al 2035.

Augmentar aquest percentatge en la recollida selectiva, a més de reduir l'impacte ambiental de les deixalles (consum de recursos naturals, contaminació i canvi climàtic), serveix per aconseguir un doble objectiu:

- millorar substancialment la qualitat i salubritat del nostre espai públic, i

- evitar penalitzacions econòmiques importants, en forma de cànon, derivades del trasllat de residus procedents dels contenidors de resta al dipòsit controlat.