al contingut a la navegació Informació de contacte

Campanya per fomentar l’ús de bolquers de roba per a nadons a la Noguera

Es faran sessions informatives

DIMECRES 18 MAIG 2022

El Consell Comarcal de la Noguera posa en marxa una campanya per fomentar l’ús dels bolquers de roba a la comarca i reduir la generació de residus de bolquers d’un sol ús.  

Aproximadament es calcula que un nadó genera una tona de residus amb bolquers d’un sol ús, una quantitat força elevada de bolquers. Si a més es té en compte que els bolquers de roba són de 3 a 5 vegades més barats, els d’un sol ús suposen una despesa elevada per a les famílies amb nadons.

Davant d’aquestes constatacions, l’opció dels bolquers de roba és més sostenible i més avantatjosa socialment i ambientalment.

Per fomentar-ne l’ús, l’Àrea de Residus del Consell Comarcal de la Noguera ha organitzat diferents sessions informatives adreçades a famílies amb nadons que puguin estar interessades a utilitzar bolquers de roba.     

En aquestes sessions s’explicarà que els bolquers de roba presenten avantatges tant per a les famílies (estalvi econòmic, menys irritacions de pell, etc.) com per a la cura del medi ambient (reducció dels residus).

També s’hi resoldran dubtes que es plantegen a l’hora de comparar els bolquers d’un sol ús amb els de roba, com per exemple, sobre si fan olor, donen més feina, absorbeixen menys, etc.

El calendari de sessions és el següent:

- 24 de maig de 2022

            - 11.00 h – Grup de criança del CAP de Balaguer

            - 17.15 h – Llar d’infants de Ponts

            - 19.00 h – Centre entitats Les Monges d’Artesa de Segre

 

- 26 de maig de 2022

            - 18.00 h - Llar d’infants d’Albesa

            - 20.00 h – Consell Comarcal de la Noguera

 

Aquesta actuació està subvencionada per l’Agència de Residus de Catalunya i s’inclou dins de les actuacions que impulsa el Consell Comarcal de la Noguera per reduir la generació de residus. Reduir-los evita els impactes i els costos que es poden generar durant la fase de producció i vida útil dels productes i els que es poden produir quan el producte esdevé un residu.